Rămâi conectat

Curier Județean

5 decembrie| „Concert pe pod”: Podul Minciunilor de la Blaj va fi inaugurat cu un spectacol al trupei The Puzzles și Fanfara Județului Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
5 decembrie| „Concert pe pod”: Podul Minciunilor de la Blaj va fi inaugurat cu un spectacol al trupei The Puzzles și Fanfara Județului Alba

Blăjenii și locuitorii din zona Târnavelor sunt așteptați luni și marți, 5-6 decembrie 2022, la două evenimente care marchează startul sărbătorilor de iarnă în municipiul Blaj. Luni, de la ora 18:00, va avea loc inaugurarea oficială a Podului Minciunilor, printr-un „Concert pe pod”, o manifestare care va deveni tradițională în ajunul „Târgului Căciulilor”, organizat în data de 6 decembrie. 

Citește si: FOTO| Imagini SPECTACULOASE cu Podul Minciunilor din Blaj iluminat în culorile tricolorului: Circulația, deschisă de 1 Decembrie

Noul Pod al Minciunilor din Blaj, care a fost deschis circulației în data de 1 decembrie, va fi inaugurat oficial luni, 5 decembrie 2022, de la ora 18:00, printr-un „Concert pe pod”. Programul artistic va fi susținut de Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș, Robert Gavrilaș și Trupa The Puzzles. Atmosfera va fi întreținută de DJ George Vasinc. Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Blaj, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Citește și: FOTO| S-a deschis circulația pe Podul Minciunilor din Blaj, iluminat feeric în culorile tricolorului

Concertul de pe pod se află la prima ediție, pentru că autoritățile blăjene își propun ca această manifestare să fie organizată în fiecare an, în ajun de Moș Nicolae.

„Noul Pod al Minciunilor este o mare realizare, atât din punct de vedere al infrastructurii rutiere, deoarece rezolvă dificultățile create de traficul rutier din zonă, cât și din punct de vedere arhitectural, pentru că este una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, care îmbină vechiul și noul, respectând patrimoniul existent în zonă. Tocmai de aceea, îl inaugurăm oficial cu un concert pe pod, aflat la prima ediție, ce va deveni o manifestare tradițională, care va da startul, în fiecare an, sărbătorilor de iarnă la Blaj”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

După doi ani de pauză, perioadă în care a fost anulat din cauza măsurilor impuse de autoritățile sanitare naționale pe timpul pandemiei de coronavirus, la Blaj revine „Târgul Căciulilor”, organizat în mod tradițional în ziua de 6 decembrie. În acest an și-au anunțat participarea peste 350 de comercianți din toate colțurile țării, printre care se află și cei care vând articole din blană, denumiți în mod popular „căciulari”. Standurile acestora vor putea fi găsite ca de obicei în zona centrală, respectiv lângă coloana cu „Lupa Capitolina”.

„Târgul Căciulilor este o sărbătoare de suflet a Blajului, care ne-a lipsit în ultimii doi ani și ne bucurăm foarte mult că avem posibilitatea să o organizăm din nou. Îi invit pe vizitatori să petreacă o zi minunată la Blaj, să cumpere produse din târg și să simtă, așa cum se întâmplă de fiecare dată de Sfântul Nicolae, spiritul sărbătorilor de iarnă”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

La ultima ediție, cea din 2019, „Târgul Căciulilor” a fost vizitat de peste 5.000 de persoane.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul Căciulilor” este organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbatorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile și articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind și cel care stabilea, în mare măsură, prețul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului. Astăzi, târgul de Moș Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

Pentru buna organizare și desfașurare a celor două evenimente, în zona centrală a orașului vor fi instituite restricții de circulație.

Circulația rutieră pe Podul Minciunilor va fi restricționată începând de luni, 5 decembrie, în jurul orei 10:00, pentru montarea scenei și pentru probele de sunet. Circulația rutieră va fi reluată pe pod cel mai târziu luni seara, până la ora 23:00, după demontarea scenei pe care va avea loc concertul. Tot în zona Podului Minciunilor, pentru concert va fi restricționată circulația rutieră, începând cu ora 16:00, pe strada Tudor Vladimirescu, între bariera CFR Câmpul Libertății și Podul Minciunilor, și pe strada Avram Iancu, între Podul Minciunilor și intrarea în curtea Spitalului Vechi, aceasta urmând a fi reluată după eliberarea zonei de tarabele cu mâncare și băutură.

Pentru „Târgul Căciulilor”, circulația rutieră va fi restricționată începând de luni, 5 decembrie, ora 16:00, în zona centrală a orașului, respectiv pe Bulevardul Republicii, străzile Astra, Popa Șapcă, Timotei Cipariu, Nicolae Bălcescu, Mitropolit Andrei Șaguna, Episcop Ioan Lemeny și Tudor Vladimirescu (de la „Lupa Capitolina” până la Podul Minciunilor). Traficul rutier va fi reluat, pe aceste străzi, doar în seara zilei de marți, 6 decembrie, în jurul orei 21:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Proiectul ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT”: Activități informativ – preventive și competiții sportive pentru elevii din 10 licee din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT”: Activități informativ – preventive și competiții sportive pentru elevii din 10 licee din Alba Proiectul, sugestiv intitulat, ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT” se desfășoară și în acest an, în perioada aprilie – iunie 2024. Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea