4,6 milioane de răspunsuri – sondajul referitor la renunţarea la ora de vară

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sondajul online lansată de Uniunea Europeană privind menţinerea sau renunţarea la practica trecerii la ora de vară a înregistrat 4,6 milioane de răspunsuri înainte de închiderea sa joi seara, a precizat vineri Comisia Europeană, potrivit dpa. 

Rezultatele nu au fost făcute încă publice, însă Comisia Europeană a precizat, într-o declaraţie publicată vineri, că un raport va fi difuzat „în săptămânile care urmează”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Milioane de europeni s-au pronunţat, prin intermediul sondajului, asupra eventualei sistări a practicii orei de vară, când ceasurile sunt date înainte cu o oră din martie până în octombrie, în scopul adaptării la schimbarea anotimpurilor şi sincronizarea cu orarele de vară.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La solicitarea Parlamentului European, Comisia Europeană a iniţiat acest sondaj, care a demarat la 4 iulie, ca parte dintr-o evaluare mai largă a practicii orei de vară.

Deşi nu are statut de referendum, rezultatul sondajului ar putea sta la baza iniţiativelor necesare pentru a adopta o schimbare a legii. În acest caz, Parlamentul European şi statele membre UE vor trebui să-şi dea acordul în ceea ce priveşte reforma finală.

Sursa: agerpres.ro