Rămâi conectat

Actualitate

4,6 milioane de răspunsuri – sondajul referitor la renunţarea la ora de vară

Mondoc Adriana

Publicat

în

Sondajul online lansată de Uniunea Europeană privind menţinerea sau renunţarea la practica trecerii la ora de vară a înregistrat 4,6 milioane de răspunsuri înainte de închiderea sa joi seara, a precizat vineri Comisia Europeană, potrivit dpa. 

Rezultatele nu au fost făcute încă publice, însă Comisia Europeană a precizat, într-o declaraţie publicată vineri, că un raport va fi difuzat „în săptămânile care urmează”.

Milioane de europeni s-au pronunţat, prin intermediul sondajului, asupra eventualei sistări a practicii orei de vară, când ceasurile sunt date înainte cu o oră din martie până în octombrie, în scopul adaptării la schimbarea anotimpurilor şi sincronizarea cu orarele de vară.

La solicitarea Parlamentului European, Comisia Europeană a iniţiat acest sondaj, care a demarat la 4 iulie, ca parte dintr-o evaluare mai largă a practicii orei de vară.

Deşi nu are statut de referendum, rezultatul sondajului ar putea sta la baza iniţiativelor necesare pentru a adopta o schimbare a legii. În acest caz, Parlamentul European şi statele membre UE vor trebui să-şi dea acordul în ceea ce priveşte reforma finală.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea