Rămâi conectat

Curier Județean

43 de persoane din Sebeș au solicitat ajutorul în cadrul campaniilor de sprijin social inițiate de Primarul Municipiului Sebeș

Publicat

în

Având în vedere starea de urgență decretată pe teritoriul României, începând cu data de 24 martie 2020, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a inițiat o campanie de suport pentru persoanele vârstnice, pentru persoanele bolnave sau aflate în situații de vulnerabilitate, precum și pentru persoanele aflate în izolare, având alături o parte a personalului din primărie și din serviciile subordonate.

În decurs de câteva zile, la numărul de telefon 0258-731007, care este disponibil 24 din 24 de ore, au apelat 43 de persoane. Dintre acestea, un număr de 11 persoane sunt izolate la domiciliu, iar 32 de persoane fac parte din categoria vârstnicilor de peste 65 de ani.

Un număr de 11 familii aflate în izolare au solicitat alimente, în sprijinul lor fiind livrate 43 de porții de mâncare.

Electrica Furnizare Discount

Dintre cele 32 de persoane peste 65 de ani care au apelat la ajutorul municipalității, 22 de persoane au fost sprijinite de asistenții sociali pentru cumpărături, 6 persoane au solicitat consiliere (informații), iar 4 persoane au rugat să le fie procurate medicamente, fiind sprijinite de personalul Centrului Cultural „Lucian Blaga”.

De asemenea, personalul desemnat din cadrul primăriei pentru a oferi sprijin persoanelor vulnerabile a contactat telefonic 69 de persoane aflate în baza de date, trei dintre acestea având nevoie de sprijin. La secretariatul primăriei s-au înregistrat 13 apeluri telefonice legate de actualul context epidemiologic, 7 dintre acestea fiind soluționate, restul în analiză.

Crucea Roșie a oferit pachete pentru 27 de familii din Sebeș, care au fost distribuite.

Menționăm faptul că un autoturism din dotarea Direcției de Asistență Socială Sebeș, un autoturism din dotarea SPAP Sebeș și autoturismul din dotarea Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș au fost puse la dispoziția Primăriei Municipiului Sebeș pentru a fi utilizate în sprijinul persoanelor care solicită ajutorul autorităților în această situație de urgență pe care o traversează întreaga țară.

De asemenea, personalul instituțiilor care și-au suspendat activitățile cultural-educative sau activitățile directe cu publicul se implică în menținerea comunicării cu medicii de familie și cu farmaciile, în sprijinirea persoanelor vârstnice, bolnave sau aflate în situații de vulnerabilitate (ex. 2 persoane – pacienți oncologici fără aparținători au fost sprijiniți să își ridice tratamentele din Alba Iulia, conform programărilor stabilite cu medicii curanți, 3 persoane vârstnice au solicitat sprijin pentru ridicarea analizelor medicale, de la laboratoare de pe raza municipiului Sebeș, precum și de la secția de Ortopedie Alba Iulia).

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Publicat

în

Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Municipiul Sebeș a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Mii de luminițe colorate, care împodobesc Parcul Tineretului, cu ocazia Crăciunului, s-au aprins feeric, luni seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Anul acesta, din cauza pandemiei și a restricțiilor nu va fi organizat un Târg de Crăciun propriu zis, însă locuitorii din Sebeș se pot bucura de atmosfera de poveste și de patinoarul artificial.

Electrica Furnizare Discount

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Foto: Facebook – Florin Muntean

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Publicat

în

Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Duminică, 5 decembrie, de la ora 14:00, a avut loc, la Biserica Reformată din Abrud, Gala Premiilor Bibliotecii, ediția a treia, organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Abrud și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

În cadrul galei au fost acordate premii și diplome tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea proiectelor culturale derulate în anul 2021, și anume: unități administrative teritoriale, ONG-uri, instituții publice, instituții de cultură, unități de învățământ, mass-media, voluntari și colaboratori ai bibliotecii, scriitori, biblioteci publice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea publicațiilor realizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu un recital extraordinar de orgă susținut de maestrul Remus Von Henning, din Sibiu.

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru participanții la trafic, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru participanții la trafic, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Inspectoratul de Poliție Județean Alba transmite câteva reconamdări participanților la trafic, în condițiile atenționărilor meteo care vizează, în perioada imediat următoare, inclusiv zone din județul Alba:

 • asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, aveți suficient combustibil, iar autovehiculul este echipat corespunzător, pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
 • Evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă acest lucru este absolut necesar, informați-vă, înainte de a porni la drum, dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.
 • Circulați cu viteză redusă, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare sau cu vizibilitate scăzută;
 • Măriți distanța între mașini;
 • Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ceței, a ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite această manevră;
 • Asigurați-vă temeinic înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
 • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;
 • Nu frânați brusc;
 • Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici când sunteți obosiți;
 • NU UITAȚI: utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei;
 • Pietonilor le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto, astfel încât recomandarea principală este aceea de a se asigura foarte bine înainte de a se angaja în traversarea drumului, inclusiv când fac acest lucru pe trecerile semaforizate;
 • Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic. Vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare