Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

31 martie 2018, termen limită pentru transmiterea modificărilor salariului de bază brut în REVISAL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajatorii mai pot transmite în registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), până la sfârșitul lunii martie, orice modificare a salariului de bază brut, a indemnizațiilor și sporurilor, iar după 31 martie autoritățile anunță controale pentru sancționarea abaterilor, a anunțat, marți, Inspecția Muncii.

”Inspecția Muncii atenționează angajatorii asupra apropierii datei de 31 martie 2018, care reprezintă termenul până la care aceștia trebuie să transmită în registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), orice modificare a salariului de bază brut, a indemnizațiilor, sporurilor, precum și ale altor adaosuri, în contextul mutării CAS și CASS la angajat”, se arată în comunicatul instituției.

Potrivit sursei citate, transferul contribuțiilor de la angajator la angajat s-a făcut începând cu data de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce privește obligația de transmitere a datelor către REVISAL.

În acest context, instituția precizează că nu s-a amânat întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar obligația comunicării efectuării acesteia către Inspecția Muncii.

Până la această dată, cea mai mare parte a contractelor individuale de muncă active au fost modificate prin majorarea salariilor, în contextul mutării CAS și CASS la angajat.

”Începând cu luna decembrie a anului trecut și în primele 3 luni din acest an, Inspecția Muncii a desfășurat o campanie națională de conștientizare care a urmărit informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor. Acțiunile inspectorilor de muncă au fost legate de completarea și transmiterea în registrul general de evidență a salariaților a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Am considerat că este necesară clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare și de aplicare a prevederilor legale și, în acest scop, s-au organizat întâlniri cu toți actorii implicați în piața muncii: patronate, sindicate, reprezentanți ai angajatorilor și angajați”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Acesta a precizat că, la data de 31 martie, se încheie oficial campania de conștientizare, iar ulterior acestei date, vor fi demarate acțiuni de control menite să sancționeze abaterile de la legislația în vigoare.

Contribuțiile sociale au trecut de la angajatori la angajați începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată în noiembrie 2017 iar nivelul contribuțiilor a scăzut cu două puncte procentuale, astfel că, din totalul de 39,25% contribuții plătite la un salariu brut, se vor plăti 37,25%.

Din totalul de 22,75% contribuții datorate de către angajator, 20 de puncte se transferă către salariat.

Calculele de la Finanțe arată că, în total, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea