Rămâi conectat

Curier Județean

3-15 decembrie:”Ia-ţi cel mai COOL Job din lume şi fii TU Moş Crăciun”, pentru copiii cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

mos craciunAnul acesta, 2014, Moş Crăciun s-a decis să ajungă la toţi copiii şi mai ales la cei pe care nu i-a mai vizitat de ceva timp, dar pentru asta are nevoie de TINE. Ia-ţi cel mai COOL Job din lume şi fii TU Moş Crăciun pentru copiii cu nevoi speciale de la Centrul de Educaţie Incluzivă Alba Iulia.

Tot ce trebuie să faci este să duci la Căsuţa lui Moş Crăciun din Piaţa Cetăţii Alba Carolina sau la Art Cafe, o hăinuţă ori un caiet, o jucărie sau orice crezi tu că l-ar bucura pe un copil.

Spiriduşii moşului te vor aştepta acolo în perioada 3-15 decembrie, după care se vor grăbi să ajungă la în data de 16 decembrie, cu darurile de la tine, la cei peste 150 de copii.

CENTRU ŞCOLAR DE EDUCAŢIE INCLUZIVĂ:
Aici învaţă, mănâncă şi beneficiază de diverse activităţi educationale si de recuperare 166 de elevi. Sunt repartizaţi în 9 clase de învăţământ primar, 8 clase de învăţământ gimnazial şi o clasă de preşcolari. În plus, 8 elevi cu deficienţe grave/ asociate beneficiază de şcolarizare la domiciliu. mos craciun 2De menţionat faptul că din totalul de clase, 5 dintre acestea le sunt destinate elevilor care au afecţiuni severe. În permanenţă, profesorii, educatorii, logopezii şi psihologii îi ajută pe copii să se integreze în colectivitate, să aibă o viaţă cât mai normală şi să deprindă cât mai multe cunoştinţe. Este important de ştiut că Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia funcţionează în regim de semi internat.

Elevii încep cursurile la ora 8:00, au parte de o masă iar la prânz, după terminarea cursurilor, sunt implicaţi, alături de personalul didactic, în diferite activităţi compensativ-recuperatorii cum ar fi cele ludoterapie, de socializare, de terapie ocupaţională , psihodiagnoză, terapia tulburarilor de limbaj în funcţie de nevoile fiecărui copil. În cazul elevilor de clasa a VIII-a, aceştia sunt îndrumaţi să îşi continue studiile, fie la liceu, fie la o şcoală profesională. Unii nu reuşesc însă cei care o fac îşi depăşesc, cu adevărat, limitele.

Copiii de la Centrul Şcolar de Educaţia Incluzivă se bucură că orice, iar anul acesta doar tu poţi să le faci o zi mai frumoasă. Nu sunt pretenţioşi, se bucură şi de o simplă ciocolată.Tu decizi ce primesc, pentru că ei au nevoie de orice. Haine, rechizite, jucării, cărţi sau alimente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea