Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

29 mai: Creștinii o cinstesc pe Sfânta Cuvioasa Muceniţă Teodosia din Constantinopol, care a primit corona muceniciei la doar 18 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 29 mai, credincioșii creștin-ortodocși o cinstesc pe Sfânta Cuvioasa Muceniţă Teodosia din Constantinopol, care și-a dat viața pentru credința ei în Hristos. Tot în ziua de 29 mai îi sărbătorim și pe Sfântul Cuvios Mucenic Olivian; Sfântul Cuvios Alexandru, papa al Alexandriei; Sfântul Mucenic Nan.

Viața Sfânta Cuvioasa Muceniţă Teodosia din Constantinopol, sărbătorită de toți creștinii pe 29 mai

Sfânta Cuvioasa Muceniţă Teodosia s-a născut în Tir, Fenicia, în preajma anului 200. Ea credea în Hristos cu toată puterea ei, așa că atunci când a auzit că niște creștini sunt întemnițați, fiind cunoscut faptul că toți aceștia erau prigoniți și vânați efectiv pentru a fi pedepsiți sau uciși, Sfânta Cuvioasa Muceniţă Teodosia din Constantinopol a mers la ei pentru a le întări credința.

A fost prinsă de gardian, iar pentru această faptă a fost și ea capturată și adusă în fața unui judecător. Nu înainte de a se ordona ca tânăra de doar 18 ani să fie aruncată în mare, după ce i s-a legat o piatră de gât.

Datorită sfințeniei sale și protecției lui Dumnezeu, fata a reușit să scape, iar apoi a ajuns în fața judecății tot cu piatra aceea de gât.

După ce și-a mărturisit credința în Iisus, Sfânta Cuvioasa Muceniţă Teodosia din Constantinopol i-a fost tăiat capul. Astfel, ea a primit coroana muceniciei la doar 18 ani.

Troparul Sfintei Muceniţe Teodosia, fecioara

Glasul al 4-lea

La fapta bună muceniţă, cu osârdie deprinzându-te, te-ai făcut vas iubit al lui Hristos şi locaş iubit al Preasfântului Duh. Pentru aceasta ai ruşinat pe vrăjmaşul, cel ce se luptă cu neamul omenesc, bine pătimind şi arătat cu sabia credinţei ai ucis pe cel cu nume de fiară, Teodosia; şi bucurându-te te-ai mutat la cer, cerând pururea mare milă, celor ce cu credinţă te cinstesc pe tine.
Condacul Sfintei Muceniţe Teodosia, fecioara

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare

Cu ostenelile ai câştigat viaţa cea fără osteneală şi în sângiurile tale ai înecat pe vrăjmaşul cel spurcat al Bisericii lui Hristos, prealăudată şi te bucuri cu oştile cele de sus, acoperind pe cei ce săvârşesc pomenirea ta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea