Rămâi conectat

Curier Județean

29 aprilie – 1 mai Festivalul SpiritFest 2016, la Rimetea: Trei zile de alpinism, parapanta, ciclism, concursuri, petreceri și focuri de tabără

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 29 aprilie – 1 mai, Asociația de Turism Activ Trascău (TAT) organizează ediția a II­a a festivalului Spirit Fest, în localitatea Rimetea, județul Alba. Cele trei zile de festival au un program colorat, cei interesați vor avea ocazia să aleagă între: ture de bicicletă, rafting, pump­track, concurs de tenis de masă, ture și drumeții, zbor cu parapanta și paramotorul, ateliere de meșteșuguri tradiționale și alte activități distractive.

spiritfest 2016Potrivit organizatorilor, activitățile distractive se vor desfășura la aproximativ 600 m înainte de intrarea în sat dinspre Buru. Tot aici se va amenaja parcarea și campingul. Va fi și o zonă amenajată pentru mâncare și băuturi. Expoziția Foto va avea loc în centrul satului, startul și finishul pentru Trascău MTB Open se va da lângă Vaiorul Mare. Sediul TAT va găzdui Arts&Crafts Yard unde vor avea loc ateliere handmade și târg de cadouri. Pentru o atmosferă cât mai bună, în fiecare seară au loc petreceri cu DJ.

PROGRAMUL DETALIAT:

Vineri

12:00 – 15:00 Tură ghidată – Vizitarea satului
15:00 Deschidere expoziție foto – 3 categorii principale, insumand un numar aproximativ 60 lucrari pe suport hartie fotografica, caserate pe un suport rigid si inramate, expuse in diverse locatii, dupa cum urmeaza:
1. Retro – fotografii vechi de calitate culese de la localnici din satul Rimetea/Alba, scanate, editate si marite, care vor contine elemente de port traditional, mestesuguri, trai si cultura etc. din perioade pierdute in timp, care vor fi expuse pe portile, zidurile si casele satenilor.
2. Parapanta – inceputurile parapantismului la Rimetea, din perioada 1992 -2000, o colectie de fotografie culeasa de-a lungul timpului de pasionatii acestui sport si nu numai, fotografii pline de culoare, viata, aventura si natura, in peisagistica minunata a zonei, in atmosfera de inceput de secol a satului Rimetea in care arhitectura de secol XIX a fo4st din fericire pastrata in proportie de peste 50 %.
3. Rimetea zilelor noastre – arta fotografica culeasa de la cei ce s-au perindat de-a lungul timpului pe aceste meleaguri mirifice, care doresc sa-si doneze lucrarile in cadrul acestei expozitii inedite
12:00 – 20:00 – Inscriere Tura de bicicleta, concurs ping-pong, tura de rafting, zbor cu parapanta, zbor cu paramotorul
21:00 – 4:00 – Party cu Nicula Bogdan , Dj Dudukid , DJ Hunay, Szász Adorján (PDBR), Dodo

Sambata

9:00 – 13:00 Tura de rafting – Condițiile sunt perfecte atât pentru începători, cât și pentru persoanele care au deja experiență. Arieșul are o dificultate redusă spre mediu, deci garantăm senzațiile tari în siguranță! Tura durează aproximativ 3 ore.
10:00 – 17:00 – Zbor cu parapanta sau cu paramotorul – Zborul este una din cele mai mari ambiții ale omului. Ai ocazia de a zbura cu parapanta în tandem, alături de un pilot instructor autorizat și experimentat. Pașește pe urmele lui Icar în deplină siguranță, pentru a admira lumea de la sute de metri altitudine.
10:00 – 18:00 Tura de bicicleta – Trascau MTB Open – Tura se va derula in 2 categorii: PRO si HOBBY. Taxa de inscriere 10lei/pers. Lungimea traseului PRO este de 25 km cu un nivel de dificultate avansat, traseul alternativ, HOBBY este de dificultate si lungime medie 10 km. Fiecare participant poate parcurge traseul ales in ritmul propriu iar toti cei care vor parcurge intreg traseul vor participa la o tragere la sorti unde vor fi puse la bataie premii de la TAT (tura de rafting, zbor cu parapanta), de la sponsori si de la parteneri (invitatie dubla la Green Sensation). Tragerea la sorti va avea loc sambata la ora 18:00.
11:00 – 18:00 Atelier vitralii – Shiny Glass Shop – Ai vrea să creezi o pictură pe sticlă, dar nu o cunoști technica? Dacă vrei să ai parte de un atelier creativ și în același timp să te distrezi încercând talentul, atunci înscrie-te la workshopul nostru! În timpul atelierul vor fi puse la dispoziție motivele folosite/desenate de mine.
Din conținut:
– Ce vopsele utilizez
– Ce technici folosesc pentru amestecarea culorilor
– Cum utilizez conturul în mod potrivit
– Cu ce pot fi decorate obiectele pictate
– Ce utilizez în loc de peninsule
12:00 – 18:00 – Educatie pentru schimbare, instrumente inovative pentru o transformare pozitiva
12:00 – 13:30 – Permacultura si Schimbarea
14:30 – 16:00 – Sociocratia 3.0 – Puterea colaborarii
16:30 – 18:00 – Evoneers` Journey – Antreprenoriat Eco-Scocial
11:00 – 18:00 – Textilia – Atelier de broderii- Hai cu un tricou alb sau unicolor si te învățăm să-l decorezi cu motive inspirate din etnografie.
11:00 – 18:00 – Atelier Decupaj – …de nenumarate ori simti nevoia unei schimbari in jurul tau… dar de cele mai multe ori nu ai posibilitatea sa o faci. Eu am descoperit modul placut prin care schimb fata obiectelor din propria casuta… pastrand valoarea sentimentala pentru“vechiturile de la bunica”. Pe langa schimbarea in bine…a imaginii … ”mazgalirea“ obiectelor vechi este un mod placut de relaxare…acest lucru fiind posibil cu ajutorul tehnicii decupajului si bineinteles un strop de imaginatie.Va astept cu drag sa “mazgalim” impreuna.
11:00 – 18:00 – Jocuri distractive alaturi de NOD – Echipa NOD te invită la o serie de jocuri distractive specifice pentru iarba verde care te provoacă și în același timp te distrezi cu prietenii.
21:00 – 4:00 – Party cu Dj Dudukid, Nich Havsen, DJ DewiL, Deejay Lil Boy, N.SER, Massive Fluo, Looze

Duminica

9:00 – 13:00 Tura de rafting – Condițiile sunt perfecte atât pentru începători, cât și pentru persoanele care au deja experiență. Arieșul are o dificultate redusă spre mediu, deci garantăm senzațiile tari în siguranță! Tura durează aproximativ 3 ore.
9:00 – 14:00 – Tura organizata Piatra Secuiului. Un traseu relativ uşor, spectaculos, mai ales prin “Jghebul Mare”, stâncile sunt impresionante. O zonă foarte fotogenică.
10:00 – 17:00 – Zbor cu parapanta sau cu paramotorul. Zborul este una din cele mai mari ambiții ale omului. Ai ocazia de a zbura cu parapanta în tandem, alături de un pilot instructor autorizat și experimentat. Pașește pe urmele lui Icar în deplină siguranță, pentru a admira lumea de la sute de metri altitudine.
11:00 – 18:00 – Atelier vitralii. Ai vrea să creezi o pictură pe sticlă, dar nu o cunoști technica? Dacă vrei să ai parte de un atelier creativ și în același timp să te distrezi încercând talentul, atunci înscrie-te la workshopul nostru! În timpul atelierul vor fi puse la dispoziție motivele folosite/desenate de mine.
11:00 – 18:00 – Whanna Whanna vă învață să confecționați bijuterii minunate din materiale naturale ca de exemplu piele, mărgele din lemn. Prin niște trucuri simple vei putea face și acasă bijuterii pe care le porți cu drag.
11:00 – 18:00 – Atelier decupaje….de nenumarate ori simti nevoia unei schimbari in jurul tau…dar de cele mai multe ori nu ai posibilitatea sa o faci. Eu am descoperit modul placut prin care schimb fata obiectelor din propria casuta…pastrand valoarea sentimentala pentru “vechiturile de la bunica”. Pe langa schimbarea in bine…a imaginii …”mazgalirea“ obiectelor vechi este un mod placut de relaxare…acest lucru fiind posibil cu ajutorul tehnicii decupajului si bineinteles un strop de imaginatie. Va astept cu drag sa “mazgalim” impreuna.
11:00 – 18:00 – Facepainting. Pictura pe fata este o noutate in divertismentul pentru copii si, de ce nu, este o noua moda printre adulti.Vopselele si accesoriile profesionale pentru pictura pe fata pe care le folosim sunt create pentru o piele delicata, asadar sunt antialergice. Avem o paleta diversificata de culori vii care se usuca repede si se inlatura foarte usor cu apa si sapun.
11:00 – 18:00 – Jocuri distractive alaturi de NOD. Echipa NOD te invită la o serie de jocuri distractive specifice pentru iarba verde care te provoacă și în același timp te distrezi cu prietenii.
15:00 – 17:00 – Concurs ping-pong. Concurs pentru amatori
16:00 – 18:00 – 1010 moduri de a cumpara o carte fara bani cu Societatea pentru Consum Responsabil. Dacă ai în bibliotecă cărţi ce aşteaptă un nou cititor, haide și donează-le în perioada 25-29 Aprilie și pui deopotriva o sămânță pentru o faptă bună în comunitate. Cărțile donate de tine „se vor cumpăra” în schimbul unei fapte bune în cadrul SpiritFest 2016 în Rimetea (jud. Alba), Duminică 1 Mai 2016. Concret, initiațiva se desfășoară în 2 etape:
Etapa 1: DONAREA CĂRȚILOR – 25-29 Aprilie 2016, Cluj-Napoca –- Donatorii sunt cei care pun “preţul” cărţii donate. Acest preț poate varia spre exemplu de la ”Oferă o masă caldă unui copil al străzii”, „Colectează selectiv deșeurile”, „Planteaza un copac”, până la ”Fă sport zilnic 30 min. timp de o săptămână ”, lucru pe care cumpărătorul și-l asumă pentru a obține cartea. Daca ești din Cluj-Napoca și dorești să donezi o carte te rugăm să ne contactezi direct printr-un mesaj către Societatea pentru Consum Responsabil, pentru a stabili o întâlnire pentru a ridica cărțile.
Etapa 2: TÂRGUL DE CARTE – 1 Mai 2016, SpiritFest, Rimetea –- În cadrul festivalului Spirit Fest editia a-II-a, toţi iubitorii de carte, fie că au donat sau nu o carte, sunt asteptaţi pentru a intra în posesia unei noi cărţi plătind preţul stabilit de donator. Banii nu mai reprezintă o barieră pentru achizitionarea acestora.
21:00 – 4:00 – Party cu Metes Ciprian si Andry Cristian, Pal Ferenc –Dj Knut, Calin Florea, Dj Dudukid, Looze, Ciakar,Nicula Bogdan

Mai multe detalii gasiti pe pagina festivalului: www. spiritfest.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea