Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

27-30 iulie 2023: PROGRAMUL Festivalului Internațional de Folclor, la Aiud. Peste 300 de dansatori și interpreți din nouă țări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

27-30 iulie 2023: PROGRAMUL Festivalului Internațional de Folclor, la Aiud. Peste 300 de dansatori și interpreți din nouă țări

În perioada 27 – 30 iulie, municipiul Aiud va fi gazda celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această spectaculoasă întâlnire culturală va aduna peste 300 de dansatori și interpreți talentați din nouă țări, care vor aduce în prim-plan bogăția și autenticitatea culturilor și tradițiilor populare într-un spectacol de o frumusețe remarcabilă.

Evenimentul va avea loc în pitoreasca piață Dr. Constantin Hagea din Aiud, oferind un cadru perfect pentru a recrea atmosfera magică a festivalului.

Țările participante în acest an sunt:

– Coreea de Sud
– Croația
– Georgia
– Macedonia de Nord
– Mexic
– Polonia
– România
– Serbia
– Ucraina

Alături de ansamblurile internaționale de excepție, publicul va avea privilegiul de a admira prestații artistice deosebite ale ansamblurilor autohtone de prestigiu, printre care se numără Școala de Dans Românesc Larisa și Marin Barbu, Ansamblul Folcloric al Județului Alba, Ansamblul de dansuri maghiare „Pipacs” din Ciumbrud și, bineînțeles, Ansamblul „Doina Aiudului”.

Festivalul va debuta joi, 27 iulie, la ora 18:00, cu o parada spectaculoasă a portului popular, oferind spectatorilor ocazia de a se conecta cu tradițiile, obiceiurile, muzica și dansurile ansamblurilor folclorice prezente la festival.

Vă invităm să vă bucurați timp de patru zile de o experiență culturală desăvârșită! Festivalul vă va fascina cu minunatele costume populare, muzica și dansurile specifice fiecărei țări, iar numeroasele surprize pregătite pentru acest regal folcloric vor face ca evenimentul să fie cu adevărat memorabil.

Organizarea acestui festival de excepție este posibilă datorită eforturilor Primăriei și Consiliului Local Aiud, Consiliului Județean Alba, Centrului Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Festivalul Internațional de Folclor Aiud se desfășoară sub egida CIOFF – Consiliul Internațional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, partener oficial al UNESCO, ceea ce subliniază importanța și prestigiul acestui eveniment în promovarea culturii tradiționale la nivel internațional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea