Rămâi conectat

Curier Județean

26 iunie – Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Activități de informare și concursuri cu tematică antidrog în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

26iunie2016 antidrogAgenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, desfăşoară, în perioada 22-26 iunie 2016, o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Astfel, CPECA Alba, în parteneriat cu Penitenciarul Aiud, organizează o activitate de informare cu privire la fenomenul drogurilor adresată persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud, realizează două activităţi de informare la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba Iulia şi Biblioteca Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi participă, în calitate de partener, la masa rotundă cu sloganul  „Să ne dezvoltăm vieţile, comunităţile, identităţile fără droguri”, organizată de DSP Alba la Centrul de resurse Academia Doamnelor din Alba Iulia.

În data de 26 iunie 2016, CPECA Alba în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba va desfăşura la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Cugir activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare, precum şi activităţi de petrecere a timpului liber, concursuri cu tematică antidrog, destinate copiilor şi tinerilor. Totodată, va fi organizat un stand pentru distribuirea materialelor de promovare şi se vor realiza activităţi de panotaj cu mesaje antidrog.

Specialiştii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai Agenţiei Naţionale Antidrog atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate etc.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea