Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

26 iulie| Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge la Șona, Cergău și Sâncel. PROGRAMUL consultațiilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

26 iulie| Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge la Șona, Cergău și Sâncel. PROGRAMUL consultațiilor

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă mâine, 26 iulie 2023, la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, în judeţul Alba, în localităţile Şona, Cergău şi Sâncel.

Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte!

Programul caravanei de screening în data de 26 iulie este următorul:
– Şona – 26.07.2023 – intervalul orar 09.00-10.30 (Căminul Cultural);
– Cergău – 26.07.2023 – intervalul orar 11.00-14.30 (Căminul Cultural);
– Sâncel – 26.07.2023 – intervalul orar 15.00-17.00 (Primărie);

Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei.

IMPORTANT
Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!
Aşadar, doamnelor şi domnişoarelor puteţi să preveniţi! Testaţi-vă la timp! Fiecare secundă contează!
În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea