Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

26-27 august 2023| Cod Galben și Cod Portocaliu de CANICULĂ în ALBA și alte zone din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

26-27 august 2023| Cod Galben și Cod Portocaliu de CANICULĂ în ALBA și alte zone din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a revizuit avertizările legate de perioadele de caniculă pentru diverse regiuni ale țării, inclusiv județul Alba.

Cod Galben: 26 august – Val de căldură și disconfort termic ridicat

În ziua de sâmbătă, 26 august, se preconizează o extindere a valului de căldură în întreaga țară. Regiuni precum Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, nordul Munteniei și nordul Olteniei vor resimți un disconfort termic ridicat, având indicele temperatură-umezeală (ITU) estimat a depăși pragul critic de 80 de unități.

Condiții de caniculă se vor manifesta în zonele de câmpie, deal și podiș, unde temperaturile maxime se vor plasa în general în intervalul 34 – 37 de grade Celsius. Pe timpul nopții, minimele termice vor oscila între 17 și 22 de grade Celsius.

**Cod Portocaliu: 26 august – Intensificarea valului de căldură și accentuarea disconfortului termic**

În regiunile Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și sudul Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în principal între 37 și 38 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa în intervalul 19 – 26 de grade Celsius. Acest fapt va conduce la o accentuare a disconfortului termic. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși valoarea critică de 80 de unități.

**Cod Galben: 27 august – Val de căldură și disconfort termic ridicat**

Duminică, 27 august, se preconizează menținerea valului de căldură în întreaga țară. În regiunile estice ale Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, Dobrogea și nordul Munteniei și nordul Olteniei, disconfortul termic va continua să fie ridicat, anticipându-se că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși din nou pragul critic de 80 de unități.

Condițiile de caniculă vor persista în zonele de câmpie, deal și podiș, unde temperaturile maxime vor oscila în general între 35 și 37 de grade Celsius. Minimele termice nocturne vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade Celsius.

Pe parcursul zilei de luni, 28 august, valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar începând cu ziua de marți, 29 august, se anticipează că acesta se va retrage gradual spre jumătatea estică a țării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea