250.000 de euro pentru Turneul Speranţelor Under 14, o nouă competiţie a FRF | Alba, repartizată în Regiunea 6, alături de Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu, Mureş

Comitetul Executiv al FRF a aprobat înființarea unei competiții naționale de elită la nivel Under 14, dedicată selecției și formării noilor generații de jucători pentru echipele reprezentative, proiectul fiind elaborat și coordonat de Departamentul de Scouting al FRF, prin managerul Ion Geolgău. Federaţia Română de Fotbal va investi 250.000 de euro pentru prima ediţie a competiţiei organizate în parteneriat cu Asociaţiile Judeţene de Fotbal. Selecțiile vor fi efectuate de referenții locali FRF, Departamentul Scouting, staff-ul echipelor naționale de juniori și membrii Comisiei Tehnice FRF.

*Selecţie la Galda de Jos

La nivelul judeţul Alba, de selecţionata Under 14 sunt responsabili Adrian Bicheşi, preşedintele Comisiei de Copii şi Juniori din cadrul AJF Alba şi Alin Hancăş, referent zonal din partea FRF. Săptămâna trecută, pe stadionul din comuna Galda de Jos, AJF Alba a organizat ultima acțiune de selecție pentru juniorii născuți în anul 2004, înaintea formării echipei reprezentative a județului Alba, care va evolua în cadrul „Turneului Speranțelor”, organizat de FRF în parteneriat cu toate AJF-urile din țară. Prima etapă va avea loc în 10 septembrie 2017, iar în primăvară, după cele zece jocuri disputate, se va forma selecționata regională, formată din cei mai buni jucători ai zonei Centru.

ELIT

*Alba, în Regiunea 6

Acţiunea începe cu etapa judeţeană, urmând să fie selectaţi cei mai buni jucători pentru alcătuirea unui lot de 22 de fotbalişti, ce va fi coordonat de un staff tehnic (Bucureşti şi Ilfov vor avea 4 selecţionate), iar etapa interjudeţeană se va desfăşura în octombrie 2017. Etapa regională este prevăzută anul viitor, în lunile martie-mai, Alba fiind repartizată în Regiunea 6, alături de judeţele Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Mureș. Fiecare regiune va împărțită în două grupe (A și B), jocurile disputându-se în sistem turneu, fiecare cu fiecare şi vor rămâne 15 jucători de câmp + 2 portari. La etapa finală, prevăzută după finele anului școlar 2017/ 2018, vor participa 8 selecţionate regionale. Din cei 120 de jucători de câmp și cei 16 portari prezenți la etapa finală se va alcătui lotul lărgit România Under 15, compus din 44 de jucători, proveniţi practic dintr-un total de aproape 3000 de fotbaliști talentați născuți în 2004.

Sursa foto: AJF Alba

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...