25 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal – sărbătoriți la Alba Iulia

În zilele fierbinți ale Revoluției din 1989, mai exact în 22 decembrie, un grup de vechi liberali, între care Sorin Botez, Nicolae Enescu, Dan Amedeu Lăzărescu, I.V. Săndulescu ș.a., au creat un comitet de iniţiativă pentru reînfiinţarea Partidului Național Liberal, care fusese desființat de către comuniști în noiembrie 1947. În 6 ianuarie 1990 partidul a fost înscris la Tribunalul Bucureşti, iar în 15 ianuarie 1990, prin decizia instanței, partidul a fost practic reînfințat, primul său președinte postdecembrist fiind Radu Câmpeanu, fost lider al Tineretului Liberal în perioada interbelică, arestat ulterior de către comuniști și închis în temnițele comuniste.

comunicat pnlPentru a marca 25 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal, PNL Alba Iulia va organiza un important eveniment de comemorare a momentului din ianuarie 1990. Astfel, joi, 15 ianuarie a.c., începând cu ora 16.15 vor avea loc depuneri de coroane la statuia marelui om politic liberal Ion. I. C. Brătianu, din municipiul Alba Iulia, eveniment la care sunt invitați să participle toți cei care doresc să aducă un omagiu marilor oameni de stat pe care, de-a lungul existenței sale, i-a dat Partidul Național Liberal. De asemenea, de la ora 17.00, la Blaj, TNL Alba va organiza un seminar despre valorile și principiile liberale, urmat de o ședință solemnă a BPT TNL Alba.

ELIT

Prof. dr. Adrian SIMION, purtător de cuvânt – PNL Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Sorin Bumb: Programul IMM Invest a fot îmbunătățit pentru a include mai mulți beneficiari

Guvernul PNL a luat măsuri deosebit de importante pentru relansarea economică a României și pentru siguranța financiară și sanitară a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

Horea 12 ianuarie 2015 at 20:52

„Pentru a marca 25 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal, PNL Alba Iulia va organiza un important eveniment de comemorare a momentului din ianuarie 1990.”

Comemorare pentru … REINFINTARE?

Valy 13 ianuarie 2015 at 9:31

Desigur ca e comemorare. Doar PNL a murit!

romanul 13 ianuarie 2015 at 12:14

Nu e vorba de nicio moarte, a nimanui. Mai uitati-va si voi prin DEX si veti vedea ca, printre altele, comemorarea presupune o ceremonie menita sa evoce amintirea unei persoane sau a unui eveniment important. Insa acolo unde nivelul de incultura este peste limita pemisa de lege, apar astfel de comentarii stupide.

Horea 13 ianuarie 2015 at 13:19

@romanul

E bun un DEX la casa omului. Nu?
Doar ca intre comemorare si festivitate (la 25 de la NASTERE. Zi sau moment de sarbatoare.) exista totusi o diferenta.
Desigur, e vorba de … incultura. Fie ea chiar ilegala.

Costel 12 ianuarie 2015 at 23:35

PNL Alba Iulia comemoreaza ca i-a murit la Piticul Atomic !!!
Ce sa spun? Probabil i-a murit iar la Piticul Atomic la vreo amanta, asa cum se spune ca i s-a mai intamplat, iar aia, saraca, ce sa faca si ea altceva, decat sa comemoreze. Ori pesemne biata evoca postarile cu amantele Piticului de pe facebook

Scopul PNL Alba Iulia 12 ianuarie 2015 at 23:38

Scopul PNL Alba Iulia? Sa bagam mana cat mai adanc in banul public, dupa modelul Omului marilor indemnizatii si sa avem cat mai multe amante.

Crisan 13 ianuarie 2015 at 11:40

Ma da multe coroane ii mai puneti la ala de vreo 10 ori pe an ii puneti numai coroane

cetatean 13 ianuarie 2015 at 12:19

Prietene! „Ala” cum il numesti tu, adica Ion I. C. Bratianu, daca nu sti, a fost cel mai important om politic al Romaniei, cel putin in ultimele doua secole. Ar merita cate o coroana in fiecare zi, pentru tot ce a facut pentru Romania. Daca nu ma crezi, nu ai decat sa mai citesti un pic de istorie, ca, daca nu stiai, cartile nu musca, iar cititul nu dauneaza grav sanatatii.

babadochia 13 ianuarie 2015 at 21:29

Ion I. C. Brătianu a avut o traiectorie politică fulminantă, purtând povara grea a numelui pe care îl avea. Numele său a reprezentat un mare avantaj, dar el era conştient că trebuia să îl onoreze. Timp de două decenii a făcut şi a desfăcut guverne, iar întreaga clasă politică a ascultat de vocea sa. Regele Ferdinand I a fost puternic influenţat în deciziile sale de fruntaşul liberal, pe care îl considera „zodia bună a României”, iar pentru acest lucru şi-a atras de la opozanţi renumele de „rege neîncoronat”. Reformele adoptate pentru consolidarea statului naţional unitar român, faptul că a fost unul dintre principalii ctitori ai României Mari, ideal secular al poporului român, i-au determinat pe istorici să-l numească cel mai mare om politic şi bărbat de stat al României din toate timpurile, „o adevărată şcoală politică”.

babadochia 13 ianuarie 2015 at 21:36

Tot in ianuarie nu stiu exact data, in 2001 a luat nastere PSD care sunt sigura ca are o seama de predecesori pe care sa-i onoreze, asa ca domnul Horea daca nu vrea sa „comemoreze” cu liberalii poate sa sarbatoreasca cu PSD ! Din fericire suntem o tara libera!

Horea 13 ianuarie 2015 at 22:22

Nu doamna „dochia” (babă sau …fecioară),

eu n-am sustinut, in interventiile de mai sus, nicio grupare politica. Ma refeream strict la sensul cuvantului „inghilimat” de d-voastra in ultimul comentariu.
Deci:
1. pentru a marca 25 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal, PNL Alba trebuia sa ciocneasca o cupa de sampanie si nu sa depuna coroane.
2. da, in memoria lui I.C.Bratianu ar trebui (cum bine sublinia „cetatean” mai sus) depusa zilnic cate o coroana de flori.

Comentariile sunt oprite