Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

25 aprilie| O nouă întâlnire ”Verbum” la Cugir: Creatori de toate vârstele din orașul de la poalele Munților Șureanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

25 aprilie| O nouă întâlnire ”Verbum” la Cugir: Creatori de toate vârstele din orașul de la poalele Munților Șureanu

Finalul lunii aprilie aduce în prim-planul vieții culturale din Cugir o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, un proiect organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir.

Cercul de scriere creativă „Verbum” a luat naștere la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba la începutul anului 2017, din dorința de a crea un mediu adecvat celor care au abilități creative, fie că vorbim de creație literară, fie de alte tipuri de creație (muzică, arte plastice, arte vizuale etc.). De atunci, cercul s-a dezvoltat, numărul membrilor fiind într-o dinamică continuă, dar mereu în creștere, iar creațiile au crescut și ele în valoare. Acest lucru a făcut ca parte dintre cei ce au frecventat cercul să prindă curajul de a „ieși la rampă”, fie individual cu volume de autor sau expoziții personale, fie în antologia Verbum, publicată de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Așa se face că vestea succesului acestui cerc a ajuns la Cugir, unde, sub îndemnul „Scrie! Vino! Prezintă! Publică!” va avea loc cea de-a doua întâlnire „Verbum”, la care vor lua parte creatori de toate vârstele din orașul de la poalele Munților Șureanu. Întâlnirea se va desfășura la Centrul Cultural Cugir, marți, 25 aprilie 2023, începând cu ora 17:00. Tema propusă pentru această întâlnire se numește „Rădăcini”.

Ideea desfășurării proiectului și la Cugir a venit din partea comunității locale, odată cu implementarea la biblioteca din localitate a proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba. Întâlnirea din 25 aprilie va cuprinde prezentări și recomandări de carte din Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga, prezentare și discuții pe marginea creațiilor celor prezenți și momente muzicale inspirate de atmosfera creată.

Proiectul 3.19 Verbum face parte din Programul minimal pe anul 2023 al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și se desfășoară sub forma unui cerc de scriere creativă destinat copiilor, tinerilor și adulților, prin realizarea unor întâlniri periodice ale celor care pot și vor să se manifeste artistic într-un spațiu adecvat, având și posibilitatea de a fi consiliați pentru publicarea propriilor creații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor Un șofer de 35 de ani din Mogoș este suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor. Citește și: FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea