Rămâi conectat

Curier Județean

24 iunie – Ziua Universală a IEI, sărbătorită la Alba Iulia. Transformă IIA în brand de ţară, participând la concursul de fotografie organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ia de SalciuaPe 24 iunie vom sărbători împreună Ziua Universală a IEI tradiţionale româneşti, oriunde s-ar afla pe Planetă. Iia este matricea noastră culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi. Noaptea de 23 spre 24 iunie este Noaptea Sânzienelor şi totodată un bun prilej de a face cunoscută în lume o frumoasă tradiţie românească alături de piesa principală din portul nostru tradiţional- Iia. Pentru a sărbători Ziua Universală a Iei, alături de alte zeci de localităţi din lume, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba vă invită să participaţi la concursul de fotografie lansat pe pagina de Facebook a instituţiei la adresa www.facebook/cultura.alba sau simplu Cultura Alba.

 Regulamentul concursului este foarte simplu: „vă îmbrăcaţi în IE sau cămaşă tradiţională românească, vă fotografiaţi şi încărcaţi pozele pe Ziua Universala a Ieipagina de Facebook amintită sau căutaţi în lăzile cu vechituri şi postaţi o fotografie veche cu frumosul port tradiţional românesc. De asemenea, puteţi  posta una din legendele cunoscute ale Sânzâienelor. Vom îmbrăca astfel pentru o zi planeta în IE şi vom promova împreună una din cele mai frumoase tradiţii româneşti SÂNZÂIENELE!

Cea mai reprezentativă fotografie va fi postată pe pagina de Facebook „LaBlouseRoumaine”, unde va exista o aplicaţie prin care vor putea fi vizualizate toate pozele pe întreg mapamondul iar cea mai frumoasă legendă va fi premiată de Centrul de Cultură „Augustin Bena” cu un set de cărţi şi un curs gratuit de artă fotografică. Concursul se va finaliza în data de 23 iunie, în cadrul unui eveniment public.

 Centrul de Cultură Augustin Bena Alba vă aşteaptă să transformaţi împreună Iia în brand de ţară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 19 ani, din Sebeș, suspect că s-a urcat drogat la volan: Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 19 ani, din Sebeș, suspect că s-a urcat drogat la volan: Este cercetat de către polițiști Un tânăr de 19 de ani, din Sebeș, este suspectat că s-a urcat drogat la volan și este cercetat de către polițiști. Conform IPJ Alba la data de 18 aprilie 2024, în jurul orei 20.40, polițiștii rutieri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea