Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859

În 24 ianuarie 2022 este zi liberă! Românii vor avea parte de o minivacanță chiar în prima lună a anului 2022.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Atât bugetari, cât și cei care lucrează în domenii în care activitatea poate fi întreruptă vor avea parte de o altă minivacanță la finalul lunii ianuarie. Ziua de 24 ianuarie 2022 pică într-o zi de luni, astfel românii vor avea parte de o zi liberă.

Ziua de 24 ianuarie se află pe lista liberelor legale, astfel că românii vor avea o zi liberă din partea statului.

La data de 24 ianuarie este sărbătorită Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești, eveniment istoric care mai este cunoscut și sub denumirea de Mica Unire.

De asemenea, anual, acest eveniment este marcat prin manifestații în marile orașe. Pentru că Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, a avut un impact puternic asupra economiei și culturii, schimbând cursul istoriei, autoritățile au decis ca ziua de 24 ianuarie să fie liberă.

Citește și: Sărbători legale în 2022: Calendarul sărbătorilor legale pe anul în curs

Potrivit calendarului pentru anul 2022, românii au parte de 15 zile libere legale, printre care și ziua de 24 ianuarie. În 2022, 24 ianuarie pică într-o zi de luni, ceea ce înseamnă că românii pot lega această zi de weekendul 22-23 ianuarie 2022 și astfel vor avea parte de o minivacanță la finalul lunii ianuarie. Aceasta este prima zi liberă legală din an, după 1 și 2 ianuarie 2022.

Unirea Principatelor Române a fost evenimentul care a schimbat cursul istoriei, astfel că, parlamentarii au decis să acorde acestei zile o mai mare importanță, așadar au introdus-o pe lista liberelor legale. Legea prin care ziua de 24 ianuarie a fost declarată zi liberă legală a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în anul 2016.

Încă din anul 2016, ziua de 24 ianuarie a fost introdusă pe lista sărbătorilor legale, în anul 2022 românii având 15 zile libere, potrivit Codului Muncii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea