Rămâi conectat

Curier Județean

22 de taximetriști din Alba Iulia amendați pentru abateri de la normele legale specifice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba Iulia au verificat 62 de taximetrişti, cu privire la modul în care respectă normele legale specifice acestei categorii de transportatori. 22 au fost amendaţi.

La data de 17.05.2017, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, au desfăşurat, în municipiul Alba Iulia, o acţiune ce a avut drept scop verificare modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 62 de taximetre, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 22 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 9 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 5 pentru nerespectarea normelor privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, iar 8 au fost aplicate la Legea 38 din 2003 privind taximetria.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 3.410 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Obligaţiile clientului:

– Să solicite, să preia și să păstreze bonul client la coborârea din taxi.
– Să plătească serviciile prestate de taximetrist, în limita sumei de pe bonul fiscal.
– Să acorde sprijin taximetristului în cazul agresării acestuia în timpul efectuării transportului și să anunțe imediat polițiștii în legătură cu aceste evenimente.
– Să sesizeze primăria localității de autorizare și filiala județeană a Oficiului de Protecție a Consumatorilor, după caz, în legătură cu practici neconforme ale taximetristului, sau care au creat prejudicii ori rabat de la calitatea serviciilor.
– Să nu ocupe scaunul de lângă taximetrist, dacă există loc disponibil pe bancheta din spate.

Obligaţiile taximetristului: 

– Să aibă un comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul, respectând conduita de bună practică, conform prevederilor din Cartea taximetristului.
– Să respecte solicitările legale ale clientului.
– Să elibereze bonuri fiscale la finalul cursei, pe baza cărora va încasa contravaloarea prestației efectuate.
– Să nu pretindă ca plată pentru prestația efectuată decât suma din bonul fiscal.
– Să transporte clientul la destinație pe traseul optim sau pe traseul solicitat.
– Să nu execute activitate de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune pentru poziția de operare respectivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea