Rămâi conectat

Curier Județean

22 – 25 Martie ZIUA Poliției Române 2022 : CALENDARUL manifestărilor organizate de IPJ Alba – 200 de ani de serviciu în slujba comunității

Ziarul Unirea

Publicat

în

22 – 25 Martie: CALENDARUL manifestărilor organizate de IPJ Alba de ziua Poliției Române 2022 – 200 de ani de serviciu în slujba comunității

În contextul aniversării, în data de 25 Martie, a Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează activităţi educative şi cultural sportive care se vor desfășura pe parcursul mai multor zile. Promovarea profesiei de polițist, expunerea de mijloace de intervenție și competiţiile sportive sunt câteva dintre activităţile organizate pentru marcarea celor 200 de ani de existență a Poliției Române.

În contextul aniversării, la data de 25 Martie, a 200 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei Române în slujba cetăţenilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează manifestări educative şi cultural – sportive, care se vor desfășura pe parcursul mai multor zile.

Astfel, în perioada 22 – 24 martie, vor avea loc activităţi de promovare a profesiei de poliţist, adresate tinerilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Caravana promovării profesiei de polițist va fi prezentă în unități de învățământ din Cugir, Aiud, Blaj, Vinerea, Șibot și Ciumbrud. Polițiști de la Serviciul Pentru Acțiuni Speciale, prevenire, siguranță școlară, ordine publică și rutieră vor prezenta beneficiile carierei de polițist și condițiile de admitere la școlile de poliție.

În cadrul proiectului, intitulat „Polițist pentru o zi”, miercuri, 23 martie, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor fi gazdele unor tineri care doresc să devină polițiști. Aceștia vor participa la un antrenament fizic și vor purta elemente de echipament din dotarea polițiștilor.

Pe parcursul acestei săptămâni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează și competiţii sportive (tir, table, tenis de masă, şah şi fotbal) la care participă angajaţii instituției.

Activităţi similare vor avea loc, în această perioadă și la nivelul poliţiilor municipale și orășenești.

Vineri, 25 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activităţi demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenţie. La aceste activități sunt invitați să participe toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii.

Ședința festivă va avea loc la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, va fi evocat momentul aniversar, vor fi prezentate avansările în gradul profesional următor și vor fi acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Cu acest prilej, la invitația Inspectoratului de Poliție Județean Alba, corul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia va susține un recital.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba este sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, asociaţiile poliţiştilor Apulum Pol şi Dinamo, Corpul Naţional al Poliţiştilor Alba, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea I Alba și sindicatele reprezentative.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectare și execuție în cadrul proiectului „Modernizare Școala Generală din localitatea Întregalde”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.867.653,59 de lei.

Obiectivul specific al investiției constă în modernizarea clădirii școlii generale din localitatea Întregalde, cu scopul de a oferi elevilor din comună, condiții mai bune prin accesul la servicii de învîțîmânt de înaltă calitate. Principalul obiectiv al prezentei documentații este de a analiza principalele caracteristici și indicatori tehnici, financiari și economici ai investiției care asigură o utilizare eficientă și rațională a capitalului și resurselor pentru satisfacerea nevoilor de modernizare a clădirii școlii generale din localitatea Întregalde prin:

• Creșterea eficienței energetice a clădirii în scopul reducerii emisiilor de carbon prin sprijinirea eficienței energetice, a gestionarii inteligente a energiei și a utilizării energiei regenerabile în clădirile publice;
• Îmbunătățirea performanțelor energetice a clădirii școlii generale din localitatea Intregalde;
• Reducerea consumului termic;

Elit - Gustul Desăvârșit

Se dorește realizarea lucrărilor de reabilitare generală și asigurarea obiectivului pentru funcțiunile reconsiderate, îmbunătățite. Măsurile de reducere a riscului seismic la nivelul podului și șarpantei deoarece această zonă de clădire nu satisface nivelul de performanță corespunzător obiectivului stabilit de standardele în vigoare.

Pentru asigurarea unui nivel de protecție antiseismică a acestei zone analizată se impun noi lucrări de reparații cu menținerea sistemului structural existent, prin eliminarea cauzelor degradărilor și realizarea condițiilor de durabilitate a intervențiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul intitulat „Renovarea energetică a Policlinicii din orașul Ocna Mureș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 191.524,85 lei, fără TVA.

Realizarea lucrărilor de intervenție au drept scop creșterea performanței energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul specific:

• Îmbunătățirea condițiilor de confort interior;
• Reducerea consumurilor energetice;
• Reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră;
• Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie;
• Eficienți zarea modalității de organizare prin crearea de condiții optime;
• Creșterea gradului de implicare a populației, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie. în conformitate cu Strategia Europeană 2020.
• Asigurarea contribuției la îndeplinirea indicatorului de utilizare eficientă a resurselor de energie, de gestionare inteligentă a energici și a inlocuirii energiei din surse neregenerabile cu energie din surse regenerabile.

Lucrările de intervenție

• Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;
• Izolarea termică a fațadei – parte opacă, prin termoizolarea pereților exteriori, cu o grosime a termoizolației de 20 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel la acoperișul tip șarpantă cu o grosime a termoizolației de 30 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste subsol:
• Se propune izolarea termică a planșeului peste subsol prin termoizolarea acestuia cu sisteme termoizolante, cu o grosime a termoizolației de 10 cm.
• Soluții de ventilare naturală prin introducerea grilelor pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă;
• Reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate;
• înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, dotate cu senzori de mișcare/prezență;
• Puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, precum și a tubulaturii încastrată pentru cablurile electrice, pentru a permite instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: sisteme descentralizate de alimentare cu energie din surse de energie regenerabilă , instalații cu captatoare solare termice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră etc;
• Repararea/refacerea instalației de distribuție a agentului termic între punctul de racord și planșeul peste subsol/canal termic, inclusiv izolarea termică a acesteia, în scopul reducerii pierderilor termice și de agent termic/apă caldă, precum și montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare și a robinetelor de presiune diferențială la baza coloanelor de încălzire în scopul creșterii eficienței sistemului de încălzire prin autoreglarea termohidraulică a rețelei;
• înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru apă caldă de consum;
• înlocuirea centralei termice proprii, în scopul creșterii randamentului și al reducerii emisiilor echivalent CO2;
• Montarea sistemelor/echipamentelor de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii – unități individuale cu comandă locală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ACCIDENT pe DN75, la Albac: Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, pe DN75, la Albac. Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 14.10, un bărbat de 31 de ani, din Călan, județul Hunedoara, în timp ce circula cu o motocicletă pe DN 75, pe raza localității Albac, a pierdut controlul asupra acesteia și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare