21 noiembrie 2020: Muzeul Unirii găzduiește vernisajul expoziției „Memoria Unirii”, parte a programului dedicat Zilei Naționale a României

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, ora 17.00, la Sala Unirii din Alba Iulia, în cadrul programului dedicat Zilei Naționale a României, va fi vernisat un nou exponat al Memoriei Unirii. Este vorba despre cele cinci clișee fotografice de sticlă, pe care Samoilă Mârza a surprins atmosfera de la Alba Iulia, de la 1decembrie 1918. În ele apar trei imagini cu mulțimea prezentă pe Platoul Romanilor, dar și două instantanee cu tribunele improvizate, de unde s-au ținut diferite discursuri cu această ocazie.

Clișeele au fost achiziționate în anul 1967 de Muzeul Național al Unirii, chiar de la Samoilă Mârza.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Prezentarea lor va fi realizată tot sub forma unei lecții vii de istorie, care va susținută de istoricul Liviu Zgârciu, care îl va interpreta pe episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, cel care apare într-una dintre fotografii citind Rezoluția Unirii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Vernisajul va putea fi vizionată pe pagina de facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419