Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

183 de specializări din facultăţi desfiinţate în perioada înscrierilor. La Universitatea „1 Decembrie 1918” nu sunt probleme

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 183 de specializări de la mai multe universităţi din ţară vor fi închise începând cu acest an. Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei, deoarece nu mai îndeplinesc criteriile necesare pentru a funcţiona. Din fericire, Universitatea „1 Decembrie 1918” nu are nicio specializare care să fie ameninţată de desfiinţare în anul 2013-2014, iar înscrierile continuă până în 25 iulie. Până vineri, aproximativ 550 de absolvenţi de liceu şi 130 de absolvenţi de facultate s-au înscris la facultate, respectiv master.

Presa centrală menţionează 183 de specializări, din 37 de universităţi din ţară, care intră în lichidare începând cu anul universitar 2013 – 2014.

Printre universităţile frecventate în mod obişnuit de absolvenţii de liceu din judeţul Alba, dar care au specializări afectate de desfiinţare sunt Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca , Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole, Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” Timişoara, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Universitatea „Transilvania” Braşov.

Calendarul admiterii – sesiunea iulie 2013 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Programul admiterii cuprinde următoarele acţiuni: înscrierea candidaţilor, desfăşurarea probelor de examen (la specializările care au astfel de probe), ierarhizarea candidaţilor, comunicarea rezultatelor, rezolvarea contestaţiilor  şi înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri subvenţionate şi cu taxă. Admiterea se organizează în perioada 15 iulie – 23 august 2013 conform următorului calendar:

15 iulie – 25 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 21 iulie);

26 iulie: susţinerea interviului sau/şi lucrarea scrisă;

27 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

29 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

30 iulie – 2 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

5 – 9 august, 12 – 16 august şi 19 – 23 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate).

Pe site-ul universităţii uab.ro, pot fi găsite mai multe informaţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea