Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

18 OCTOMBRIE 2011 – ZIUA EUROPEANĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traficul de fiinţe umane a dobândit, în ultimii ani, dimensiunile şi particularităţile unui fenomen social transnaţional, responsabil pentru multe drame umane, pentru suferinţe devastatoare provocate victimelor, fie ele exploatate prin muncă, sexual sau sub o altă formă. În aceeaşi măsură, traficul de fiinţe umane reprezintă un fenomen de criminalitate organizată care nu cunoaşte graniţe, o infracţiune gravă prevăzută în legislaţia celor mai multe ţări.

Desemnarea datei de 18 octombrie (Al cincilea an în care se celebrează) ca zi europeană de luptă împotriva traficului de persoane constituie un pas important făcut de Comisia Europeană pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, urmărindu-se creşterea conştientizării asupra fenomenului traficului de persoane, o gravă încălcare a drepturilor omului.

Evenimentul care se organizează cu această ocazie în fiecare an la nivel naţional, european şi internaţional, evidenţiază necesitatea implementării de măsuri mai drastice în vederea îmbunătăţirii rezultatelor obţinute în această luptă continuă împotriva traficului uman, prin eforturile susţinute ale tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu.

În perioada 17.10. – 21.10.2011 în întreaga ţară, Centrele Regionale ale Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane organizează activităţi de informare a populaţiei cu privire la fenomenul traficului de persoane şi cu privire la existenţa acestei zile europene.

Pentru marcarea evenimentului, la nivelul Centrului Regional Alba Iulia, vor fi desfăşurate mai multe activităţi, după cum urmează: organizarea unei întâlniri regionale la care vor participa reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Public şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, instituţii implicate în combaterea traficului de persoane din zona de competenţă, judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara şi mai multe activităţi informativ-educative în cadrul unităţilor şcolare aflate în zona de competenţă.

             

Pentru a putea veni în sprijinul victimelor traficului de persoane sau potenţialelor victime, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a pus la dispoziţie o linie telefonică gratuită – HELP LINE 0.800.800.678, la care cei interesaţi pot primi informaţii generale cu privire la plecarea peste hotare la muncă, în scop turistic sau pot anunţa un posibil caz de trafic de persoane.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

– Agenţia Naţională împotriva Traficului de persoane, Centrul Regional Alba Iulia, tel/0258806161 int. 20218, fax/0258810677, e-mail: [email protected]

 COORDONATOR CENTRU REGIONAL

Subcomisar de poliţie

SAVA ANCA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea