Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

17 decembrie | Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Daniel

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

17 decembrie | Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Proroc Daniel

Astăzi, 17 decembrie, Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfântul Proroc Daniel și pe Sfinții trei tineri Anania, Azaria și Misail. Aceștia sunt doi dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți din Vechiul Testament, datorită vieții lor exemplare și a minunilor pe care le-au săvârșit.

Citește și: Mesaje de Sfântul Daniel: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi

Sfântul Proroc Daniel

Sfântul Proroc Daniel s-a născut în secolul al VII-lea î.Hr., din seminția lui Iuda. În copilărie, a fost luat prizonier de către împăratul babilonian Nabucodonosor, care l-a adus la palatul său. Datorită înțelepciunii sale, Daniel a devenit unul dintre cei mai apropiați consilieri ai împăratului.

Daniel a fost un om al credinței. El a refuzat să se închine idolilor babilonieni, chiar și atunci când a fost amenințat cu moartea. De asemenea, a tâlcuit visele împăratului, predicând că acesta va fi învins de un alt împărat.

Din cauza credinței sale, Daniel a fost aruncat de două ori într-o groapă cu lei. De fiecare dată, Dumnezeu l-a salvat în mod miraculos. Aceste minuni au făcut ca Daniel să fie un adevărat model de credință și tărie pentru poporul său.

Cei trei tineri din cuptor

Cei trei tineri Anania, Azaria și Misail erau prieteni cu Sfântul Daniel. Ei au fost aruncați într-un cuptor încins pentru că au refuzat să se închine unei statui a împăratului Nabucodonosor.

Citește și: Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Proroc Daniel • Viața Sfântului Daniel • Semnificația numelui • Rugăciunea Sfântului Daniel

Însă, Dumnezeu i-a salvat pe cei trei tineri din cuptor, prefacendu-l în rouă. Această minune a demonstrat puterea credinței și a dreptății lui Dumnezeu.

Pomenirea Sfântului Daniel și a Sfinților trei tineri

Sfinții Părinți au rânduit ca pomenirea Sfântului Daniel și a Sfinților trei tineri să fie făcută cu șapte zile înainte de nașterea Mântuitorului. Acest lucru se datorează faptului că cei doi sfinți erau din seminția lui Iuda, din care și Mântuitorul nostru își trage neamul după trup.

Sfinții Daniel și cei trei tineri sunt o inspirație pentru toți creștinii. Ei ne arată că credința în Dumnezeu poate învinge orice obstacol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Miercurea Mare, ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus. Este ultima zi din Săptămâna Patimilor când se mai pot face treburi pe câmp sau se mai spală și calcă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miercurea Mare, ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus. Este ultima zi din Săptămâna Patimilor când se mai pot face treburi pe câmp sau se mai spală și calcă Miercuri, în cea de-a treia zi din Săptămâna Patimilor, în biserici continuă Deniile, slujbe prin care credincioşii îl „petrec“ pe Hristos pe drumul Crucii, până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea