17 avertismente și o amendă de 500 de lei aplicată de jandarmi, în județul Alba, pentru nepurtarea măștii, în ultimele 24 de ore

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Acțiunile Jandarmeriei Alba, continuă, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, aplicând astfel 17 avertismente scrise și o amendă contravențională în valoare de 500 de lei, pentru un cetățean care a mai fost avertizată anterior pentru nepurtarea măștii de protecție.

Jandarmeria Alba continuă acțiunile executate pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. În acest context, marți, 27 octombrie, echipajele de jandarmerie, alături de alte structuri și autorități, au acționat pe raza județului Alba.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pe timpul misiunilor executate în vederea verificării respectării măsurilor impuse prin Legea nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate de către jandarmi mai multe zone aglomerate, printre care parcuri, terase, mijloace de transport în comun și autogări.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, respectiv 17 avertismente scrise și o amendă contravențională în valoare totală de 500 de lei. Facem precizarea că persoana sancționată cu amendă a mai fost sancționată anterior cu avertisment scris, tot pentru fapta de nepurtare a măștii de protecție.

Sub coordonarea Instituției Prefectului- Județul Alba, acțiunile vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora este unul preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară. Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419