1,5 miliarde de euro pentru 10 mari proiecte care vor crește Alba Iulia! Infrastructura, cea care primește cea mai mare ,,bucată” din acești bani

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un număr important de proiecte majore care vor dezvolta implicit Municipiul Alba Iulia, evaluate la o sumă de bani care nu este de neglijat, a fost anunțat de către fostul City Manager al orașului nostru, Nicolaie Moldovan, într-o postare pe un site de socializare.

,,10 proiecte majore pentru #dezvoltare în valoare de 1,5 miliarde de Euro care #crescAlbaIulia și zona urbană funcțională a municipiului!

USR - Alegeri parlamentare 2020

Banca Mondială a finalizat prima viziune de dezvoltare metropolitană pentru țara noastră, cu studii pe fiecare municipiu reședință de județ, respectiv București. Au fost identificate în medie 10 proiecte majore pe fiecare municipiu, unele deja în derulare altele care trebuie să înceapă. Proiectele fost prioritizate în primăvara anului 2019 cu sprijinul unor consultări publice. În grafica de mai jos este sintetizată ordinea de priorități stabilită de albaiulieni pentru Alba Iulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Viitorul dezvoltării urbane în România este intrinsec legat de capacitatea orașelor de a se dezvolta în zonele urbane funcționale și cele metropolitane, adică de capacitatea de a fi vecini buni, harnici și deștepți unii față de alții și de a construi proiecte comune pentru mai multe comunități locale. De a lucra în parteneriatul format adeseori de guvern, companii publice și administrații locale pentru dezvoltarea unor proiecte care intersectează și impactează granițele mai multor localități. Totodată, aceste proiecte au nevoie de un cadru legal adecvat, de parlamentari care să propună modificări legislative suport pentru materializarea acestor proiecte. Proiectele aglomerărilor urbane cresc economia și aduc noi locuri de muncă, noi venituri bugetelor locale și celui național.

În susținerea lor financiară, vom avea cel mai mare volum de finanțări nerambursabile europene. 85 de miliarde de cheltuit până în 2030. Nu am mai avut o astfel de alocare până acum și nici nu vom mai avea din viitoarea perioadă de programare financiară. Este momentul de oportunitate care nu trebuie ratat. Nu vom mai dispune de o altă anvelopă de financiară nerambursabilă atât de mare și concentrată temporal”, a anunțat acesta printr-o postare în mediul online.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419