Rămâi conectat

Curier Județean

15 aprilie 2021: Muzeul Unirii găzduiește vernisajul expoziției „Vasile Stoica, mare diplomat și om de cultură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 15 aprilie 2021, ora 13.30, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va avea loc vernisajul on-line al expoziției Vasile Stoica, mare diplomat și om de cultură.

Expoziția reunește cărți, fotografii, documente, tablouri, obiecte personale și o colecție de covoare și costume populare care au aparținut diplomatului Vasile Stoica, un ardelean născut la Avrig, cu o contribuție importantă la susținerea cauzei naționale, pentru formarea și menținerea Românie Mari, dar care a sfârșit, asemenea celorlați din generația Unirii, într-o temniță comunistă.

Profesor la Sibiu, jurnalist, poet, traducător, voluntar în armata română, trimis al statului român în Statele Unite ale Americii pentru promovarea cauzei naționale și constituirea unui corp de voluntari, membru în delegația României la Conferința de pace, ambasador și … deținut politic, Vasile Stoica a fost un personaj care a fascinat prin energie, dar a și incomodat deopotrivă prin onestitatea sa.

Manifestarea se dorește a fi un omagiu adus diplomatului și omului politic Vasile Stoica. Strădania recuperării documentelor legate de activitatea acestuia datorându-i se prof univ. dr Ioan Opriș, curatorul expoziției.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Institutul Cultural Român, Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat” și Asociația Ștefadina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea