Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

14 februarie: Ziua Îndrăgostiților. Cine a fost Sfântul Valentin și cum este sărbătorită această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

14 februarie Valentine’s day: Ziua Îndrăgostiților. Cine a fost Sfântul Valentin și cum este sărbătorită această zi

Data de 14 februarie este ziua în care oamenii își arată afecțiunea unul față de altul și își trimit felicitări, flori sau bomboane de ciocolată, alături de mesaje de dragoste. Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 496.

Citește și: Mesaje de ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR. Declarații de dragoste și iubire, felicitări și mesaje pe care le puteți trimite prin SMS persoanei iubite

În credinţa populară, Sfântul Valentin a fost un preot în Roma celui de-al treilea secol. Împăratul Claudiu II a interzis căsătoriile, pentru că, spunea el, bărbaţii căsătoriţi sunt soldaţi slabi, iar Valentin a nesocotit regula, despre care credea că este nedreaptă, şi a continuat să oficieze căsătorii în secret.

Când împăratul a aflat, preotul Valentin a fost închis şi condamnat la moarte. În închisoare, el s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, iar când a fost dus să fie executat, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare semnată ”de la Valentinul tău”.

Prima sărbătorire a Zilei Îndrăgostiţilor/ Zilei Sfântului Valentin a avut loc în anul 496.

Sărbătoarea are rădăcini vechi. Romanii organizau un festival, numit Lupercalia, care avea loc la jumătatea lunii februarie, prin care sărbătoreau începutul primăverii. Se crede că, între manifestările sărbătorii, se număra şi alegerea de către băieţi a numelor de fete dintr-o cutie. Astfel, pe perioada festivalului, perechile formau cupluri şi, uneori, se căsătoreau.

Mai târziu, biserica a vrut să transforme festivalul într-o sărbătoare creştină şi a decis să se folosească de ea pentru a aminti de Sfântul Valentin. Cu timpul, numele sfântului a fost folosit de oameni pentru a îşi exprima sentimentele faţă de cei dragi.

Citește și: Mesaje de Valentine’s day. Declaraţii de dragoste, urări, SMS-uri şi  felicitări pe care le puteţi trimite persoanei iubite în 14 februarie

Devenită una dintre cele mai populare sărbători, astăzi, Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită în majoritatea ţărilor din lume – din Statele Unite până în Mexic, Australia şi Franţa.

În Marea Britanie, ea a devenit cunoscută în secolul 17. Până la jumătatea secolului 18, a devenit o sărbătoare obişnuită în rândul tinerilor, prieteni ori iubiţi, din toate clasele sociale. Anii 1900, felicitările imprimate au luat locul scrisorilor, scrie History.com.

Americanii au început, cel mai probabil, să schimbe felicitări cu această ocazie în jurul anului 1700. În anii 1840, Esther A. Howland a început să vândă în America primele felicitări produse de masă. Cunoscută drept ”Mother of the Valentine”, ea făcea felicitări elaborate, din mătase, panglici şi imagini colorate.

Astăzi, potrivit Greeting Card Association, un număr de aproximativ 1 miliard de felicitări se trimit în fiecare an de Ziua Îndrăgostiţilor. Acest lucru face ca Ziua Sfântului Valentin să fie a doua sărbătoare a anului după numărul de felicitări vândute (este estimat că, de Crăciun, sunt vândute aproximativ 2,6 miliarde de felicitări). Femeile sunt cele care cumpără aproximativ 85% din felicitări.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea