14 februarie – Valentine’s Day: Vezi cum se sărbătoreşte în România şi în alte state europene

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie. În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorit pe 24 februarie, însă de ani buni a fost „adoptată” şi sărbătoarea Sfântului Valentin

România a început să sărbătorească și Valentine’s day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituții.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Citește și: Mesaje de valentine’s day • SMS -uri de ziua îndrăgostiţilor. Declaraţi de dragoste de Valentine `s Day. Mesaje haiose de Sfântul Valentin • Mesaje de ziua îndrăgostiţilor • Urări și felicitări de la mulți ani de 14 februarie pentru persoana iubită (el sau ea).

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În Ţara Galilor, în ziua aceasta este comemorat Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța o țară tradițional catolică, Valentine’s Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin şi este sărbătorită ca în restul țărilor occidentale. În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece această zi într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. În tradiţia suedeză  sărbătoarea îndrăgostiţilor era pe 12 martie, ziua Sf Gregor.

Sursa: Wikipedia

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325