14-18 aprilie: Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret ”Apollo” 2016, la Alba Iulia. Participă 11 trupe din 5 țări

apolloÎn perioada 14-18 aprilie 2016, Asociaţia Grupul Skepsis organizează cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret ”Apollo”. Festivalul este o invitaţie deschisă adresată trupelor şi companiilor tinere de teatru din toată lumea de a se întâlni, de a face schimb de experienţă şi de a oferi spectacole reprezentative din repertoriul lor publicului albaiulian.

Evenimentul este rezultatul unui proiect cu caracter intercultural ce urmăreşte diversificarea vieţii sociale şi culturale a comunităţii locale şi promovarea imaginii Municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba în planul cultural-artistic internaţional.

”APOLLO provoacă publicul şi actorii la deschidere spre o experimentare a diversităţii şi o descoperire a teatrului ca moment intens de adevăr capabil să creeze legături şi punţi de comunicare dincolo de cuvinte. APOLLO este deschis oricărui grup (profesionist sau amator) dornic să etaleze tot ceea ce are mai bun. APOLLO răsplăteşte devotamentul, sacrificiul şi dăruirea din inima artistului”, transmit organizatorii.

În urma procesului de selecţie, ediţia din acest an aduce în faţa publicului 11 grupuri participante din Italia, Polonia, Ucraina, Georgia şi fireşte, România. Se va contura un program ofertant cu spectacolele variate ca gen şi abordare, grupurile invitate provenind din medii sociale diferite, având viziuni diferite în abordarea şi experimentarea teatrului.

Pe parcursul a 4 zile companiile şi grupurile participante se vor întrece rând pe rând în încercarea de a cuceri publicul – care va avea acces gratuit la toate spectacolele. APOLLO nu este un festival competitiv, provocarea comună a participanţilor fiind aceea de a câştiga inimile spectatorilor şi de a obţine aplauze binemeritate în sălile Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Toate grupurile vor fi recompensate cu distincţii şi trofee unice: lucrări semnate de Ştefan Balog (artist plastic) care surprind esenţa spectacolelor prezente în festival.

apollo 1APOLLO este un eveniment care promovează tineri artişti, în spiritul deschiderii învăţării şi autodepăşirii prin artă. Ca notă inedită, din programul festivalului din acest an nu vor lipsi expoziţii foto, momente lirice sau prezentări şi ateliere deschise publicului.

La fel ca ediţiile precedente şi ediţia din acest an se va bucura de supervizarea calităţii artistice a evenimentului – D-na Dr. Joke Elbers (Academia de Teatru Amsterdam, Olanda) va patrona festivalul pentru a împărtăşi participanţilor observaţii utile legate de spectacolele prezentate.

Primăria Municipiului Alba Iulia este unul dintre principalii parteneri ai proiectului, susţinând iniţiativa încă de la prima ediţie: “Nu contează că e comedie sau e dramă, nu contează ca montarea o face un mare regizor sau un proaspăt absolvent, tot ce contează sunt aceşti oameni minunaţi care îşi dedica viata teatrului şi care cheamă tinerii spre o formă de artă mai puţin „accesorizată” şi exprimată pe reţele de socializare, dar foarte importantă. Sunt fericit să constat că există tineri minunaţi care cred că arta se poate face şi cu bani mai puţini, întregind efortul cu inimă şi talent. Iar noi, ceilalţi, suntem dacă vreţi, gaiţele care ar trebui să-şi caute un loc în apropierea scenei acestui festival, cu speranţa intimă că vom şti să apreciem munca lor şi cu regretul maxim că, de multe ori, nu ştim să facem mai mult pentru ei.” – Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Partenerii proiectului sunt Primăria Municipiului Alba Iulia; Consiliul Judeţean Alba; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Centrul Cultural „Augustin Bena ”Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Fundaţia Comunitară Alba;

Organizator: Asociatia Grupul Skepsis.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...