13% din populația României și aproximativ 30% din forța de muncă lucrează în străinătate

Aproximativ 30% din forța de muncă și 13% din populația României lucrează în străinătate, a declarat viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) Liviu Voinea, la conferința „10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: de la coeziune la convergență”.

Potrivit lui Voinea, aceasta reprezintă Produsul Intern Brut pierdut al României.

ELIT

El a atenționat asupra faptului că și acum, când sunt rate de creștere economică peste potențial, România continuă să raporteze rate negative ale natalității. Problema îmbătrânirii populației afectează PIB-ul potențial, iar îmbătrânirea este dublată de o rată ridicată a persoanelor aflate în risc de sărăcie, transmite Agerpres.

În acest context, oficialul BNR a arătat că nivelul de trai și diferențialul de salarii continuă să explice valul de emigrație chiar pe fondul ratelor înalte de creștere economică, aceasta fiind o creștere inegală la nivel interregional și intergenerațional, dezechilibrată ca structură, care adâncește inegalitățile în societate.

Sursa: profit.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

un distrus de catre sistem 29 octombrie 2017 at 13:55

In Romania, dintre muncitori(nu putorile intretinute de ei la locurile de munca), au rămas doar cei fara demnitate.Cei schiloditi mental si fizic care trag de ei ca de niste cai morti pana la ultima suflare. Cei care se trezesc sunt izolati de restul grupului, pe lângă faptul ca obtine mai multe bice si mai putini bani. Unde este si ce face ITM-il cand este sesizat in cazuri de neplata salariilor, in cazuri in care muncitorul este muncit chiar si in weekenduri si cu toate acestea nu-si permite un concediu sau nu se poate intretine singur? Mă rog,cazurile sunt atât de variate si multiple…. ITM-il te invita sa cauti un avocat. Care avocat este obisnuit sa trăiască bine. Cu ce mama dracu sa plătesc eu un avocat? De unde si pentru ce ITM-il exista? De unde primesc dumnealor salarii? Cum sa nu mature sefa cu mine când stie ca nici dracu nu intervine? Sa te întrebi, in Romania, de ce nu mai avem forta de muncă este cea mai mare mizerie umana. In situatia in care stii ce situatie ai creat, tu, ca si parazit, ca si outoare cu pauze lungi si dese, ce esti ubtretinut de un amarat de om. Vezi cobsitiile in care lucrează minerii, vezi…sau mai bine lasa

mike 29 octombrie 2017 at 19:44

Nu va faceti problème vor venii Vietnamezii sa lucreze– Vor creste ei PIB-ul pentru Vietnam iar Romania va dispare ca natie — CAUZA –?? Neputinta guvernantilor de a repara greselile facute de ei — durerea lor in plachiuri fata de tara– patriotismul de mamaliga din ei — servilismul iobagesc fata de alte natii– Si cel mai mare motiv — Tara si-a pierdut busola — adica CREDINTA – in DUMNEZEU- care poate face minuni– Un guvern care i-si bate joc de cetateni nu merita respect si nici lasati sa conduca o tara care nu-i doreste—-Daca poporul peste care e chemat Numele MEU se va smerii se va abate de la rau– EU zice Domnul –le voi ierta pacatele si voi –TAMADUII TARA- se aude mai guvernantilor ?, se aude mai cei din bor? cei din alte comfesiuni?? Sau sunteti surzi?? Voi –da ,voi veti fi responsabili– pentru ca a-ti umblat doar sa va imbogatiti — doar voi– Ma alatur la plinsul celui distrus de sistem– Please— GOD –bless again Romania!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...