Rămâi conectat

Actualitate

12 decembrie: Sfântul Spiridon, făcătorul de minuni, avea darul tămăduirilor prin rugăciune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calendarul ortodox îi prăznuieşte pe 12 decembrie pe Sfântul Ierarh Spiridon, sfânt cunoscut ca având darul tămăduirilor prin rugăciune, fiind numit de popor „făcătorul de minuni”.

Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, este pomenit în calendarul creștin ortodox la 12 decembrie.

Sfântul Spiridon a trăit în Cipru. A fost păstor de oi, a fost căsătorit și a avut o fiică, Irina.

Citește și: urari de Craciun

Născându-se într-o familie de oameni simpli, Sfântul Spiridon era și el smerit cu inima și bun cu viața. Astfel a viețuit cu cinste și cu plăcere de Dumnezeu, urmând lui David în blândețe, lui Iacob în simplitatea inimii și lui Avraam în iubire de străini.

A fost înscăunat ca episcop al Trimitundei, după moartea soției sale. Aici a păstorit până în anul 348, când s-a mutat la cele veșnice, fiind îngropat în Biserica „Sfinților Apostoli” din Trimitunda

Avea darul tămăduirilor prin rugăciune, fiind numit de popor „făcătorul de minuni”.

A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din 325, mărturisind credința în dumnezeirea lui Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie. Tradiția spune că și-a însoțit cuvântul de apărare a dogmei cu o minune: a luat o cărămidă și, făcând asupra ei semnul crucii cu mâna dreaptă, a strâns-o în cealaltă mână și din cărămidă s-au văzut ieșind: focul, care s-a ridicat în văzduh, apa, care a curs pe pământ și în mâna Sfântului Spiridon a rămas lutul, închipuindu-se astfel, prin mijlocirea celor create, adevărul despre Sfânta Treime, cea într-o ființă.

Citește și: mesaje de anul nou

În prezent, moaște sale se află în Biserica Sfântului Spiridon din insula Corfu. Aici sărbătoarea hramului începe în fiecare an cu o săptămână înainte, în duminica premergătoare sărbătorii din 12 decembrie, când moaștele Sfântului Spiridon sunt scoase și așezate într-un loc special pentru închinarea credincioșilor.

În afară de hram, moaștele Sfântului sunt scoase în procesiune de mai multe ori pe an cu diferite ocazii.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele mâine, 7 decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele EuroIns mâine, 7 decembrie 2023 Polițele de asigurare emise de către Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. își vor înceta valabilitatea automat pe data de joi, 7 decembrie, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un avertisment al ASF, menționează că toate polițele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare