Rămâi conectat

Ştirea zilei

11 cazuri de COVID-19, în Cugir, în ultimele 24 de ore: Autoritățile, îngrijorate că numărul de cazuri va duce la depășirea capacității de internare a secției COVID din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit online astăzi, 31 iulie pentru a analiza situația și măsurile care se impun pentru a limita pericolul epidemiologic. În momentul de față la nivelul orașului sunt 22 de cazuri active de COVID-19, dintre care 11 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, fiind practic contacti direcți ai persoanelor depistate anterior. Dintre persoanele active, 10 sunt internate la Spitalul Orășenesc Cugir, iar 12 sunt la domiciliu.

Creșterea bruscă a numărului de cazuri a dus la ocuparea totală a Compartimentului de boli infecțioase a Spitalului Orășenesc Cugir, transformat prin decizia DSP Alba, în secție de tratare a bolnavilor COVID asimptomatici. Autoritățile sunt preocupate de faptul că apariția unor noi cazuri ar duce la depășirea capacității de internare a secției COVID. Extinderea ei la nivelul altor compartimente ar însemna blocarea activității medicale pentru celelalte afecțiuni, întrucât nici o altă secție cu excepția celei de infecțioase, nu poate asigura circuite diferite. Este un lucru nedorit, cu efecte negative asupra tuturor bolnavilor non-covid din orașul Cugir.

Autoritățile locale vor relua acțiunile de dezinfectare a blocurilor în care locuiesc persoanele depistate pozitiv și contactii lor direcți, precum și a locurilor intens circulate. Totodată, vor fi alimentate cu dezinfectanți toate dipsenserele montate anterior la intarea în scările de bloc.

CLSU face apel la oamenii din Cugir ca în această perioadă în care se constată o creștere galopantă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus să respecte cu multă strictețe măsurile de protecție și de distanțare fizică. Comitetul recomandă purtarea măștii inclusiv în spațiile publice deschise cum ar fi piețe, târguri și stații de autobuz. Totodată, autoritățile fac apel la persoanele care se întorc din concedii petrecute în țară sau străinătate, să dea dovadă de multă responsabilitate și grijă față de sănătatea celor din jur, luând toate măsurile de protecție care se impun.

Modul în care Cugirul va depăși acest pericol epidemiologic depinde de fiecare locuitor în parte. Așadar, să fim atenți la igienă, să păstrăm distanța fizică, însă să dovedim că suntem mai apropiați ca oricând prin preocuparea pe care o manifestăm pentru cei din jurul nostru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea