Rămâi conectat

Ştirea zilei

1 august, Ziua Națională a Salvatorului Montan! La mulți ani, Salvamont ALBA ! La mulți ani, Salvamont ROMÂNIA !

Ziarul Unirea

Publicat

în

1 august, Ziua Națională a Salvatorului Montan. La mulți ani, Salvamont ALBA ! La mulți ani, Salvamont ROMÂNIA !

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din țara noastră, marchează 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont și 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană.

Salvamont sau Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) este o organizație recunoscută de utilitate publică care reunește salvatorii montani din România și care se ocupă de reglementarea activității de salvare montană și de pregătirea salvatorilor montani.

Salvamont este o asociație cu personal calificat, care oferă servicii destinate să salveze pe cei accidentaţi rătăciți în munţi. Salvamontul are în dotare de obicei vehicole și echipamentul necesar salvării. Sunt dedicaţi trup şi suflet Salvamontului. Nu au weekend-uri, nu au sărbători, îşi pun mereu viaţa în pericol.

Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an.

 

Salvamont anunță și o nouă versiune a aplicației sale de mobil

Pentru a marca această dată, Salvamont anunță și o nouă versiune a aplicației sale de mobil, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie. Noua versiune a aplicației mobile Salvamont este disponibilă în acest moment pentru terminalele mobile Android urmând să fie lansată și versiunea pentru iOS.

Cuprinde o rubrică de Informații cu sfaturi pentru turiști privind diferite activități sportive sau de explorare, ghiduri de acțiune pentru situații neprevăzute, dar și datele de contact ale structurilor Salvamont.

Accesând rubrica ,,Întreabă”, utilizatorii pot intra în contact direct cu un reprezentant local pentru a primi răspunsuri legate de condițiile montane, ghidare, starea versanților sau riscul de avalanșă sau practicabilitatea traseelor.

În cazul unei situații de urgență, utilizatorii au la dispoziție butonul SOS prin care transmit un semnal de alarmă unui dispecerat Salvamont din zona în care se află. Pe baza acestui semnal se face localizarea și intervenția. Sistemul este unul automat și, odată pornit, permite localizarea inclusiv a turiștilor aflați în mișcare, traseul parcurs și poziția curentă fiind vizibile în dispeceratul de comandă Salvamont.

Salvamont se mândrește cu peste 100.000 de intervenții de succes și peste 250.000 de apeluri preluate doar în ultimii 10 ani

„Salvamont se mândrește cu peste 100.000 de intervenții de succes și peste 250.000 de apeluri preluate doar în ultimii 10 ani, cu un serviciu de dispecerat disponibil 24/7, dar și cu o versiune nouă, mai intuitivă și mai ușor de folosit pusă la dispoziția iubitorilor de natură și de trasee montane.

Faptul că ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turiștilor aflați în situații critice, că pot apela din aplicație la ajutorul salvamontiștilor și că se pot informa cu privire la starea în timp real a traseelor pe care vor să le parcurgă contribuie la prevenția incidentelor, dar și la mai buna gestionare a intervențiilor, și, nu în puține cazuri, are rol decisiv în salvarea de vieți”, a declarat prof. Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională Patru elevi din Alba Iulia și unul din Sebeș s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, după ce au obținut locul I la faza județeană a concursului. Citește și: FOTO O tânără violonistă din Alba, premiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea