Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj – CSU Galați 3-0 | De Ziua Femeii, victorie facilă pentru campioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În penultima etapă a sezonului regulat din Divizia A1, Volei Alba Blaj a învins în Sala „Timotei Cipariu”, pe CSU Galați, scor 3-0 (25-20, 25-10, 25-15), partidă disputată în 8 martie, de Ziua Femeii.

S-a dovedit un simplu antrenament cu publicul, înaintea derby-ului de luni cu CSM Tîrgoviște, ocupanta poziției a treia, echipă care a câștigat Supercupa României în detrimentul Blajului.

O victorie fără emoții obținută de campioana României, împotriva penultimei clasate, formația din „Mica Romă” fiind invincibilă în 2017 în plan intern, cu 10 victorii din tot atâtea meciuri, 8 în campionat și două în Cupa României.

Antrenorul Darko Zakoc a mizat pe jucătoare ce au evoluat mai puțin, ținând cont de dificultatea redusă a jocului, iar relaxarea s-a simțit din plin în evoluția gazdelor. De altfe, surprinzător, la începutul setului al treilea, penultima clasată a condus până la primul time-out tehnic (8-6), dar apoi lucrurile au intrat în matca firească.

Meciul Volei Alba Blaj – CSU Galaţi s-a desfăşurat într-o atmosferă specială, fiind precedat de mai multe evenimente plăcute. Componentele celor două echipe au primit flori cu ocazia zilei de 8 martie, căpitanul oaspetelor, Adriana Dudnic, care a revenit în calitate de adversară în sala în care a jucat timp de 3 ani, a fost felicitată chiar de primarul Gheorghe Valentin Rotar, în timp ce jucătoarea noastră Ana Maria Berdilă a fost „gazda” mamei sale, Ileana Berdilă, care a condus echipa CSU Galaţi de pe bancă. Partida a fost una relaxantă, dovadă numărul mare de puncte realizat de penultima clasată, într-un meci în care campioana României nu a forţat prea mult.

Statistică – Volei Alba Blaj a realizat 75 de puncte: 8 aşi, 40 atacuri, 10 blocaje, 17 erori ale adversarului; – CSU Galaţi a realizat 45 de puncte: 29 atacuri, 2 blocaje, 14 erori ale adversarului; – Lisa Kramer (Volei Alba Blaj) a realizat cele mai multe puncte (16), urmată de Nadja Ninkovic (Volei Alba Blaj) cu 15 puncte. De la CSU Galaţi, cele mai multe puncte au fost realizate de Iuliana Cazamir (13); – Nadja Ninkovic (Volei Alba Blaj) a încheiat meciul cu cele mai multe blocaje câştigătoare (4); – Rebecka Lazic (Volei Alba Blaj) şi Nadja Ninkovic (Volei Alba Blaj) au reuşit cele mai multe puncte din serviciu, ambele cu câte 3 aşi; – Volei Alba Blaj a înregistrat o medie de 58% preluare pozitivă (44% perfectă), în timp ce CSU Galaţi a avut o medie de 33% preluare pozitivă (17% perfectă); – Marina Vujovic (Volei Alba Blaj) a avut cea mai bună preluare (62% pozitivă, 50% perfectă), în timp ce, de la CSU Galaţi, s-a remarcat, la acest capitol tot liberoul, respectiv Monica Foca (50% pozitivă, 36% perfectă).  În ultima etapă a sezonului regulat, Volei Alba Blaj primeşte vizita vicecampioanei CSM Târgovişte. Partida va avea loc luni, 13 martie, de la ora 17.00, în Sala „Timotei Cipariu”, şi va fi transmisă, în direct, de Digisport 3.

A fost a 20-a victorie din 21 întâlniri în Divizia A1, formația din „Mica Romă” acumulând 60 de puncte și păstrându-și avantajul de 7 puncte față de contracandidata CSM București, la 10 lungimi aflându-se CSM Târgoviște

Gruparea blăjeană dispută 5 partide consecutive pe teren propriu, precedenta fiind cu Medicina Tg. Mureş. Urmează jocurile cu CSU Galaţi (astăzi), CSM Tîrgovişte (luni) – ultimele din sezonul regulat, iar apoi două întâlniri din play-off, cu ocupanta locului 6 (Unic Piatra Neamţ, CSM Lugoj sau Penicilina Iaşi) – în 18 martie şi echipa de pe locul secund, probabil CSM Bucureşti – în 22 martie.

Volei Alba Blaj: Ana Grbac – Ana Maria Berdilă, Lisa Kramer, Dubravka Djuric, Rebecka Lazic, Nadja Ninkovic, Marina Vujovic; Tatsiana Markevich, Ana Antonijevic, Adina Salaoru, Samara Rodrigues de Almeida, Nneka Onyejekwe.

 Nou-promovata de lângă Dunăre, CSU Galaţi este penultima în clasament, cu 5 puncte şi are în efectiv două jucătoare ce au evoluat la Blaj, „veterana” Adriana Dudnic (39 de ani) şi Irina Horeică (30 de ani). A fost o întâlnire specială pentru Ana Maria Berdilă (Volei Alba Blaj), împotriva formaţiei pregătite tocmai de mama sa Ileana Berdilă, prima ei antrenoare la lotul de speranţe al CSU Galaţi. (sursa: Nicu GOGA, Radio Blaj)
[nggallery id=3555]

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea