Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO Bogdan Medrea: Alba Iulia plătește 275.000 de euro pentru iluminatul festiv. Acești bani puteau fi folosiți mult mai productiv

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria municipiului Alba Iulia cheltuiește, în 2015, suma de 275.000 de euro pentru iluminatul festiv, a afirmat, marți, consilierul local (PSD) Bogdan Medrea care consideră că acești bani ar putea fi folosiți în scopuri mult mai productive.

Bogdan Medrea, care este și președinte TSD Alba, a semnalat că serviciile pentru iluminatul festiv, oferite de Flash Lighting, sunt mult prea scumpe comparativ ”cu ce este pe piață”. ”În acest contract era stipulat că se alocă 100.000 de euro în fiecare an pentru iluminatul festiv. Să nu uităm că acest contract a început acum trei ani, suntem în al patrulea an, și primăria ne-a zis că nu o să cheltuim în fiecare an 100.000 de euro că, de fapt, acești bani se folosesc doar în primul an, și, ulterior, suma va fi mult mai mică, să vină în anul patru, contractul e pe 10 ani, și să ne spună că s-a făcut o economie dintr-un capitol al acestui contract și că anul acesta vrem să cheltuim 275.000 de euro. Las la latitudinea juriștilor să spună dacă e legal sau nu”.

Consilierul local susține că suma este mult prea mare pentru un municipiu ca Alba Iulia care are probleme privind infrastructura rutieră – ”doar jumătate din drumurile publice fiind asfaltate” – iar, inițial, când s-a făcut contractul, primăria ar fi precizat că instalațiile vor fi cumpărate și nu închiriate.

”Eu am o întrebare! Atâta timp, cât jumătate din străzile municipiului Alba Iulia sunt neasfaltate, când se emit autorizații de construcție, în zone fără utilități, când se extinde intravilanul cu 1.600 de hectare, fără să se ia în calcul extinderea de utilități, și se dau autorizații de construcție, iar, ulterior, oamenii se dau de ceasul morții că îi costă mai mult utilitățile decât casa, ce face primăria pentru acești oameni? Nu spun, trebuie, va ieși ceva frumos, dar suma, considerăm, fără să pun în calcul partea juridică, dacă e legal să se treacă dintr-un capitol în altul de cheltuieli, dar acești bani puteai fi folosiți în scopuri mult mai productive, cum am zis, în condițiile în care jumătate din străzile municipiului Alba Iulia nu sunt asfaltate”, a afirmat Medrea.

Consilierul local a reiterat faptul că nu este normal ca suma cheltuită în 2015 să fie de trei ori mai mare decât cea din anii precedenți.

Citește și PNL Alba Iulia: E normal ca în timp de criză să cheltuiești 100.000 de euro din bugetul local pentru 2 săptămâni de iluminat festiv? (știre din 2012)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea