Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un spital de recuperare pentru pacienții cu boli pulmonare, unic în România, ar putea fi înființat la Zlatna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Zlatna, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, intenționează să înființeze, în acest oraș, un spital de recuperare pentru pacienții cu boli pulmonare, acesta urmând să deservească toată zona Transilvaniei.

spital-modernDacă se va obține aprobare de la Ministerul Sănătății, unitatea spitalicească ar urma să funcționeze în fostul sediu al exploatării miniere.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat în ședința ordinară a CJ Alba de joi că a vizitat lângă capitala Austriei un astfel de spital.

”Domnul primar Silviu Ponoran dorește să înființeze la Zlatna, un spital de recuperare, pentru boli pulmonare. Ca urmare a acestui fapt am fost o săptămână la un spital de acest gen de lângă Viena. Am văzut despre ce e vorba, considerăm că e nevoie de un astfel de spital și în Alba și în zona aceasta a României. Noi sperăm să aibă succes, în sensul în care Ministerul Sănătății și factorii de decizie să fie de acord, iar apoi să valorificăm spațiile, construcțiile pe care le avem la Zlatna să poată fi finalizată această idee”, a spus Dumitrel.

Administrația locală din Zlatna vizează accesarea de fonduri europene pentru această unitate. Spitalul ar urma să aibă circa 60 de angajați.

UPDATE: Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, a declarat  că proiectul pentru un spital de boli pulmonare, inclusiv de recuperare a pacienților, s-a realizat, urmând să fie depus spre finanțare, prin Programul Operațional Regional, măsura opt, în luna octombrie.

”Dacă vom obține aprobare de la Ministerul Sănătății și finanțare de la Uniunea Europeană, în acest spital vor funcționa 50 de paturi pentru pacienții cu boli pulmonare, aceștia urmând să beneficieze inclusiv de recuperare, și 12 paturi pentru pacienții cu boli cronice. Vor fi saloane unde se vor îngriji și pacienții aflați în ultimul stadiu. Clădirea unde a funcționa fostul sediu al exploatării miniere este acum a Primăriei Zlatna, P+3 (n.a. parter plus trei etaje) și are circa 70 de camere. Vom moderniza clădirea și vom face tot ce trebuie pentru a avea un spital modern”, a declarat Silviu Ponoran.

Exploatarea minieră s-a oprit în Zlatna în anul 2004, iar clădirea unde ar putea fi înființat spitalul a fost folosită de o parte din angajați, care efectuau munca de birou,  fiind practic un bloc cu trei etaje.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea