Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Un primar corect nu se sperie de DNA – ”Dacă eu știu că nu am luat niciun leu acasă, că am respectat legea și regulamentele europene de accesat fonduri, de ce să-mi fie teamă?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu toți primarii din România sunt speriați de DNA, iar unul dintre cei care recunoaște că a trecut, fără frică, de mai multe ori pragul acestei instituții, deoarece a avut parte de nenumărate plângeri penale, este chiar Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Întrebat de jurnalistul Liviu Avram, dacă s-a întâmplat vreodată, când a semnat un document, să-i fie teamă că vine DNA-ul și-l ridică, primarul Damian a răspuns: ”Niciodată! (…) Dacă eu știu că nu am luat niciun leu acasă, că am respectat legea și regulamentele europene de accesat fonduri, de ce să-mi fie teamă?”.

Scurta discuție cu primarul Ciugudului a fost postată de Liviu Avram, pe rețeaua de socializare Facebook:

”În această seară m-am întâlnit cu un om cu care vreau de mult să vorbesc, dar am tot ezitat să-l caut pentru că nu aveam să-i pun decât o singură întrebare. Este vorba despre Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud – Alba, devenit celebru prin felul în care își administrează localitatea și prin faptul că a făcut acolo minuni cu fondurile europene.

Mergeam spre Realitatea TV și am auzit la radio că la emisiunea lui Edward Pastia era invitat chiar Gheorghe Damian. Așa că înainte să intru eu însumi în emisie, l-am interceptat pe hol și i-am adresat întrebarea pe care vroiam de mult să i-o pun. Iată dialogul purtat cu domnia sa:

– Domnule primar, s-a întâmplat vreodată ca atunci când semnați o hârtie, să vă fie teamă că vine DNA și vă ridică?
– Niciodată.
– De ce?
– Poate nu știți, dar eu dădeam cu subsemnatul la DNA când alții nici nu știau ce e DNA-ul.
– Cum așa?
– Când am început să fac treabă, erau tot felul de șefi de instituții care îmi făceau plângeri penale la DNA. Și procurorii trebuiau să mă cheme și să mă întrebe, le explicam cum stau lucrurile și toată treaba se închidea. Dar dacă eu știu că nu am luat niciun leu acasă, că am respectat legea și regulamentele europene de accesat fonduri, de ce să-mi fie teamă?

Când mai auziți lideri politici, locali sau naționali, cum se plâng că toată țara e blocată, că nimeni nu mai semnează nimic de teama DNA, gândiți-vă la spusele lui Gheorghe Damian și veți avea explicația de ce „nimeni nu mai semnează nimic”…
Iar acest om, Gheorghe Damian, a fost recent dat afară din PSD…”, a scris Liviu Avram.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea