// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Trei companii din Alba, în topul celor mai puternice 100 branduri din România

Trei companii din județul Alba se află în TOP 100 cele mai puternice branduri românești. Conform clasamentului lansat de revista Biz, Jidvei se află pe locul 86, Albalact pe 89, iar Transavia pe locul 90, primele trei poziții fiind ocupate de Borsec, Dero și Gerovital.   

Top 100 branduri romanesti01Studiul vizează măsurarea “puterii” mărcilor romanești din perspectiva investiției de încredere și afectivitate care le este acordată de către consumatori (fără indici financiari / comerciali incluși).

O marcă este cu atât mai puternică din perspectiva românismului cu cât reușește să-și mențină poziția în top, indiferent de fluctuațiile socii-economice specifice ultimilor ani.

Studiul are la baza 1000 de interviuri online și este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, împărțire pe sex si vârsta a populației intre 18 – 55 de ani.

Performanța mărcilor românești este măsurată în baza a patru indicatori: investiția de afectivitate în marcă, puterea mărcii, gradul de utilizare si notorietatea ei.

Importanta unei mărci pentru consumator a fost măsurată cu ajutorul metodologiei MaxDiff (Maximum Differentiation Scaling).

Respondenții au realizat alegeri multiple între mărci în urma cărora a fost calculat un indice de preferință. Analiza mărcilor a fost realizată la nivel de categorie, indicele obținut fiind ulterior analizat împreună cu indicele de importanţă al fiecărei categorii.

Sursa: Revista Biz

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Răspunsuri la Trei companii din Alba, în topul celor mai puternice 100 branduri din România

 1. Horea 12.09.2014 la 11:45

  Gerovital in primele trei locuri?

  Inseamna ca „cineva” ne doreste mereu tineri si ferice!

 2. omu 12.09.2014 la 15:38

  Pai daca Transavia e asa „tare” de ce nu gaseste bani pentru filtre sau tratare gainat de la ferma din Paclisa ca seara de seara impute irasul cu mirosul lor. Cei de la Grada de mediu au nasul infundat? De ce trebuie sa suportam asa ceva?

  • dolfi 12.09.2014 la 15:55

   deci de acolo vine putoarea…. ma intrebam daca si-a deschis cineva crematoriu si fabrica de viermusi de pescuit in ultima vreme….