Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Teodor Atanasiu, urmărit penal în dosarul Referendumului: Aștept cu încredere să văd ce se mai întâmplă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întrebat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, despre starea ancheteii penale demarate de procurorii DNA din Cluj, privind organizarea referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, senatorul Teodor Atanasiu, unul dintre învinuiții din acest dosar, a făcut câteva precizări.

Teodor Atanasiu: Doamna procuror care m-a chemat o singură dată acolo mi-a spus că împreună cu cei trei, pe care i-a numit interlopi și pe care eu nu îi cunosc,  am constituit un grup infracțional organizat. După aceea m-a disjuns de ei, pe ei i-a trimis în judecată, s-a și încheiat prima fază.

Eu am rămas disjuns, ca grup infracțional organizat, singur acolo în dosarul care stă pe un raft la DNA Cluj și aștept cu încredere să văd ce se mai întâmplă.  Am fost o singură dată audiat, după referendumul din vara trecută.

Potrivit senatorului liberal, subiectul acestui dosar penal a fost discutat recent în interiorul conducerii PNL, la momentul la care fostul ministru al Apărării a fost propus să preia Ministerul Economiei. S-ar fi convenit atunci să nu mai fie promovat pe astfel de funcții, până nu se finalizează povestea cu acest dosar, care în opinia parlamentarului este un dosar eminamente politic. Cazul ar fi intenționat lungit de “procurorii lui Băsescu”, tocmai pentru a putea fi folosit în scopuri denigratoare, în cazul în care Atanasiu ar fi propus pentru funcții publice importante în stat.

Vă reamintim că în august 2012, procurorii DNA din Cluj au demarat o anchetă în care erau implicaţi Teodor Atanasiu, atunci deputat de Alba și fiul ministrului  Apărării, din acea perioadă, Corneliu Dobriţoiu. Potrivit anchetatorilor, cei doi și-ar fi folosit influenta politica pe care o detineau pentru a influenta organizarea si prezenta la vot la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea