Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Reducerea impozitului pe dividende, la 5%, ar putea fi aplicată de anul viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amânată iniţial în Codul Fiscal, pentru 2017, reducerea impozitului pe dividende, de la 16%, la 5%, este discutată acum de coaliţia de guvernare şi ar putea intra în vigoare mai repede printr-o ordonanţă de urgenţă. Prevederea, spun patronii, ar reduce numărul firmelor care declară pierderi la final de an pentru a nu plăti taxe mari la stat.

impozit dividende„S-a discutat şi în coaliţie, şi în fiecare partid în parte, şi în ALDE am discutat, e o măsură de dreapta care ar ajuta mediul economic. Am înţeles şi îngrijorările, dorinţa de precauţie pe care a manifestat-o coaliţia, dar, având în vedere că efectul s-ar vedea în 2017, dacă primul ministru ar lua o astfel de decizie ar fi una înţeleaptă”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Măsura, care are un impact bugetar de 1,3 miliarde de lei anual, este intens cerută de mediul de afaceri. Patronii consideră scăderea impozitului pe dividende mai eficientă decât reducerea TVA cu patru puncte procentuale. Spun că aşa s-ar descuraja practica prin care multe firme declară pierderi în gestiune pentru a evita plata contribuţiilor mari la stat.

„Scoate la iveală evaziunea fiscală din zeci de mii de firme. Dacă se făcea acest 16% 5%, multă lume lăsa profitul în firmă şi lua sub formă de dividende, nu mai lua bani din firmă sub cheltuieli”, spune Nawaf Salameh, preşedintele unui producător de băuturi alcoolice.

Prima formă a Codului Fiscal prevedea reducerea impozitului pe dividende la 5% de anul viitor. Măsura a fost însă eliminată după ce documentul a trecut de Parlament. Ultima variantă a Codului Fiscal promulgată de preşedintele Klaus Iohannis menţine un impozit de 16% pentru dividende. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea