Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD Alba: Personalul din învăţământ va primi sumele necesare decontării cheltuielilor de navetă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a cuprinde începând cu anul 2015, în bugetul local, sume destinate decontării cheltuielilor pentru navetă cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, care nu dispun de locuinţă în localitatea în care este situată unitatea de învăţământ la care îşi desfăşoară activitatea.

PSD Alba01Astfel, transportul cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din localitatea de domiciliu/ de reşedinţă în localitatea în care se află situată unitatea de învăţământ la care are locul de muncă şi de la locul de muncă la domiciliu/ reşedinţă, poate fi efectuat cu autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute/ asigurate de către unităţile de învăţământ în măsura în care nu este afectat transportul elevilor; autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute/ asigurate de către autorităţile administraţiei publice locale; mijloace de transport ale operatorilor de transport autorizaţi; autoturismul proprietate personală sau deţinută legal cu orice titlu.

De asemenea, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ este responsabil cu verificarea legalităţii solicitărilor de decontare, aprobă lunar cererile solicitanţilor şi fundamentează necesarul de finanţare individual şi pe total unitate de învăţământ.

În prezent, aproximativ 65.000 de cadre didactice, din rândul personalului didactic de predare şi personalului didactic auxiliar, efectuează zilnic naveta între localitatea de reşedinţă şi localitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Cea mai mare pondere din rândul cadrelor didactice ce efectuează zilnic naveta se înregistrează la unităţile de învăţământ din mediul rural.

În acest sens, Guvernul Ponta a aprobat Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor pentru navetă la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat.

PSD Alba susţine că prin această măsură adoptată de Guvernul Ponta se îndreptă nedreptăţile făcute personalului din învăţământ în perioada guvernării PDL şi le sunt redate drepturile celor ce muncesc în învăţământul românesc!

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea