Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Proiect al Primăriei Alba Iulia, selectat pentru expoziția de bune practici organizată de Comisia Europeană

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul „Legături între planificarea spaţială şi regenerarea urbană – NODUS” în care Primăria Alba Iulia  şi AIDA au jucat un rol central, a fost selectat de către Comisia Europeană, pentru o expoziţie de “bune practici” rezultată din proiecte finanţate de UE. Expoziţia va avea loc în luna octombrie a acestui an, fiind găzduită de Directoratul General pentru Politică Regională al Comisiei Europene.

Administrația locală consideră că este o recunoaștere a modului în care acest proiect a fost implementat, el fiind un exemplu de bună practică alături de 30 de proiecte din toată Europa. Proiectul a însemnat elaborarea unui Plan Local de Acţiune vizând dezvoltarea spaţială şi evoluţia calităţii vieţii în cartierul Cetate din Municipiul Alba Iulia,  având ca studiu de caz blocul G2, supranumit Turturica. La vremea respectivă la Alba Iulia s-au reunit cercetători din diverse sfere de activitate care au elaborat un studiu conţinând şi un regulament de bună convieţuire şi participare activă comunitară după care s-ar putea ghida chiar şi asociaţiile de proprietari din Alba Iulia.

Pe întreaga perioadă s-a colaborat în mod exemplar şi activ cu Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieții din cadrul Academiei Romanei, dar şi cu numeroşi parteneri precum: UNICEF (voluntari), ENEL, APA CTTA, reprezentanţi ai mai multor instituţii de învăţământ gimnazial din Alba Iulia, Universitatea 1 Decembrie 1918, etc.

Recunoaşterea directă a Comisiei Europene, conferită de cei de la Bruxelles reprezintă încă o dovadă a faptului că sumele de bani atrase şi cheltuite de noi sunt garantate cu proiecte durabile şi impact pozitiv asupra comunităţii. Evoluţia romilor a fost marcata dintotdeauna de marginalizare şi discriminare, având ca rezultat autoizolarea. La Alba Iulia nu am ascuns problemele “sub preş” ci am căutat soluţii pentru a-i cointeresa pe acestia in mod activ să participe la viaţa comunităţii. Nu constrângerea, ci educaţia a dus la un final de proiect “de poveste” pentru mulţi copii din G2. Şi nu mă refer neapărat la tabăra de la mare, ci prin felul în care cei tineri au fost stimulaţi şi îndemnaţi să se raporteze la chestiuni de viaţă normale într-o comunitate. Le mulţumesc partenerilor noștri din proiect şi echipei de implementare pentru ca au adus la Alba Iulia “o bila albă” din parte Comisiei Europene. La fel cu cele pe care noi le-am folosit in proiect pentru a recompensa inițiativele celor vizați de proiect”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea