Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia a demarat proiectul Aqualand-ului și așteaptă avizul pentru tăierea unor copaci. Piscine, bazine cu valuri și hidromasaj, tobogane și terase, în zona Parcului Dendrologic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre proiectele majore pe care şi le-a propus municipalitatea pentru anul 2017 este zona estivală de agrement şi anume un Aqualand imens, întins pe câteva hectare, cu bazine pentru copii și adulți, cu hidromasaj și valuri, tobogane, terase, zone de plajă și tot ce ține de un complex de agrement, în zona  Parcului Dendrologic din Alba Iulia.

Viceprestaurant-de-lux20rimarul Gabriel Pleşa a declarat marţi la Radio Unirea FM că în momentul de faţă se aşteaptă avizul pozitiv din partea Ministerului Mediului pentru a se putea demara lucrările de defrişare, în bugetul de anul acesta urmând să fie cuprinsă cel puţin partea de proiectare pentru acest obiectiv.

Aqualand-ul este prevăzut cu 8 bazine, dintre care 3 pentru copii, bazin semiolimpic, tobogane, bazin vârtej și cu hidromasaj,  bazin cu valuri, multă verdeață, dar și spații comerciale, precum terase. De asemenea, va exista posibilitatea de a ajunge cu mașina până în apropiere. Proiectul vizează și amenajarea unor locuri de parcare, atât pentru mașini cât și pentru biciclete, la aproximativ 200 de metri de complex.

“Locul ar fi în zona parcului Dendrologic, unde este restaurantul Panoramic, aproape de Parcul de Aventură. În acea zonă, câteva hectare, în pădure pentru că ai cadru natural. Am găsit o poieniță acolo, între copaci. Este cu totul altceva decât niște betoane în care sunt piperniciți niște copăcei  care o să crească și ei peste 20 de ani”, declara în luna iulie a anului trecut primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Dacă planurile municipalității se vor concretiza, în viitorul apropiat albaiulienii se vor putea bucura de un spațiu de relaxare și distracție într-o zonă superbă, cu multă verdeață în jur și multă liniște.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea