// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Primăria Alba Iulia a demarat proiectul Aqualand-ului și așteaptă avizul pentru tăierea unor copaci. Piscine, bazine cu valuri și hidromasaj, tobogane și terase, în zona Parcului Dendrologic

Unul dintre proiectele majore pe care şi le-a propus municipalitatea pentru anul 2017 este zona estivală de agrement şi anume un Aqualand imens, întins pe câteva hectare, cu bazine pentru copii și adulți, cu hidromasaj și valuri, tobogane, terase, zone de plajă și tot ce ține de un complex de agrement, în zona  Parcului Dendrologic din Alba Iulia.

Viceprestaurant-de-lux20rimarul Gabriel Pleşa a declarat marţi la Radio Unirea FM că în momentul de faţă se aşteaptă avizul pozitiv din partea Ministerului Mediului pentru a se putea demara lucrările de defrişare, în bugetul de anul acesta urmând să fie cuprinsă cel puţin partea de proiectare pentru acest obiectiv.

Aqualand-ul este prevăzut cu 8 bazine, dintre care 3 pentru copii, bazin semiolimpic, tobogane, bazin vârtej și cu hidromasaj,  bazin cu valuri, multă verdeață, dar și spații comerciale, precum terase. De asemenea, va exista posibilitatea de a ajunge cu mașina până în apropiere. Proiectul vizează și amenajarea unor locuri de parcare, atât pentru mașini cât și pentru biciclete, la aproximativ 200 de metri de complex.

“Locul ar fi în zona parcului Dendrologic, unde este restaurantul Panoramic, aproape de Parcul de Aventură. În acea zonă, câteva hectare, în pădure pentru că ai cadru natural. Am găsit o poieniță acolo, între copaci. Este cu totul altceva decât niște betoane în care sunt piperniciți niște copăcei  care o să crească și ei peste 20 de ani”, declara în luna iulie a anului trecut primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Dacă planurile municipalității se vor concretiza, în viitorul apropiat albaiulienii se vor putea bucura de un spațiu de relaxare și distracție într-o zonă superbă, cu multă verdeață în jur și multă liniște.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

16 Răspunsuri la Primăria Alba Iulia a demarat proiectul Aqualand-ului și așteaptă avizul pentru tăierea unor copaci. Piscine, bazine cu valuri și hidromasaj, tobogane și terase, în zona Parcului Dendrologic

 1. 1 11.01.2017 la 8:39

  Eu propun sa se taie toti copacii de pe Dealul Mamut ca de fapt asta este scopul final. Pedelistii nu mai au unde sa-si faca case si atunci cauta tot felul de kkturi ca sa justifice taierile de copaci.

 2. Scobaru 11.01.2017 la 10:44

  Salut initiativa Primariei! La drept vorbind, o zona de bai trebuie sa existe in orice orasel mai rasarit. Mi-se pare o prostie ca trebuie sa mergi cu copiii pana la Hajduszoboszlo, Gyula, Debreczeni etc (sau chiar pana la Felix) pt. a beneficia de binefacatoarea balneo. Inteleg ca daca vrei ski mergi in austria…ca deh…..aia au alpii, dar pt. o baie, asta chiar le putem avea aici, si pot fii un potential turistic enorm! Iar faza asta cu copacii…..taie Holtzuli in valea sebesului de 15 ani sute de hectare, si nu am vazut sa se ia vreo atitudine pertinenta din partea nimanui. Hai sa facem bazinele astea, si mergem sa facem si un lantul uman in jurul HolzIndustrie!!!

 3. 2 11.01.2017 la 10:59

  La Alba Iulia se fac mari investitii,o mana de oameni au pus mana pe fraiele localitatii,acum le trebuie locuri de relaxare,pe noi majoritatea ,ne sufoca ,impozite ,pret la apa,utilitati,nu e nimeni impotriva,dar acest fel de investitii lasati-le in seama privatului,nu cheltuiti banii comunitatii,pentru beneficiul minoritatii bine retribuite din bani publici,sunt ferm convins ,cei ce muncesc pe cont propriu au putin timp sa petreaca la aqualand,dar probabil pregatesc terenul pentru pensionarii de 45,55 ani din sistemul bugetar

  • pilu 11.01.2017 la 21:41

   Eu cred ca pseudonimul 2 l-ai pus in cinstea notelor pe care le-ai avut la scoala. Cred ca ai abandonat-o pentru ca erai ocupat cu postarile. Ce obtuz poti sa fi.

   • 2 12.01.2017 la 11:00

    Da ,si 2 era o nota,cand faceam eu scoala,dar nu deturna esenta discutiei,deci nu dezinforma.

 4. mafalda 11.01.2017 la 13:51

  !Orasul asta nu este ci un orasel amarat, prafuit fara nici un orizont asa ca fix asta mai lipsea,chelului,o tichie de margaritar.Centrul orasului este deplorabil ca tot orasul de altfel.Cum aveti tupeul sa comparati Alba cu orasele enumerate? Pentru cativa parveniti cu bani,comozi se pot face bazinele acolo unde ati spus ca au defrisat Hotii 90% din locuitori nu au posibilitatea sa plateasca preturi exobitante pentru intrare Orasele enumerate au putere de cumparare, autoritatile locale au creat locuri de munca NU vreti sa va aducem si Marea Neagra la Alba Iulia?In tarile civilizate orice hotarare pentru comunitate se face REFERENDUM.Va rog sa procedati legal, in stil european.

 5. mafalda 11.01.2017 la 13:53

  Foarte bine, ma adresez televiziunilor, acolo nu ma cenzureaza nici un ciuric

 6. Rika fara frica 11.01.2017 la 16:03

  Aqualand-ului la vale o sa fie la fel ca pista de biciclete unde fuge terenul muhaha . e bine sa aibe neamuri la pavaje hava ca sunt multi doreli ce lucra prost ca alti sa bage in buzunare miliarde de euro nu ?

 7. Cordos Tudor 11.01.2017 la 17:58

  Ce bine ca-l cocotam pe un deal, sa platim apoi statii de pompe ca sa bagam apa in bazine; lunca muresului era prea inghesuita, acolo nu se gasea un loc; ah, si parcarile or sa fie grozave: pentru 200- 300 de masini? ca poate in sfarsit se dimensioneaza o parcare ca lumea pentru cati utilizatori ar fi?

 8. Albadecor SRL 11.01.2017 la 19:32

  Frumos proiect !!!

 9. dolfi 11.01.2017 la 19:48

  care de pe Valea Popii l-ati enervat pe primare? Amu va baga mortu’n casa!

 10. Just saying 11.01.2017 la 23:14

  Sincer, chiar e necesar sa se taie padurea care oricum e putina?! Alt lox nu gasiti pt uj asemenea proiect? Un loc mainaccesibil, unde sa ajunga mijlpace de transport in comun, gen zona din spatele bazinului olimpic unde a si existat un asemenea proiect anii trecuti?! Lasati Mamutul in pace, e sg loc unde putem merge cu xopilasii sa ne bucuram de liniste si aer curat, nepoluat!!!!!

  • fane de la sifoane 12.01.2017 la 9:48

   in spatele bazinului olimpic sa mergi tu sa faci baie dupa ce se scalda toti mexicanii din zona industriala! Si sa respiri tu aerul de la toate camioanele si autobuzele ce trec prin intersectia de langa!

 11. TRAIAN 12.01.2017 la 1:14

  nASCUT mORT…CA SI PARCAREA din CENTRU

 12. Ady 12.01.2017 la 17:34

  Parerea mea este ca noi comentam cu totii si din toate comentariile trebuie sa gasim locul potrivit cel mai convenabil si acela este in zona de jos a orasului unde avem si apa si loc unde sa construim parcari si alte anexe necesare ,fara un prea mare efort de taiere de copaci…..Lunca muresului sau ampoiului sau chiar cea a vaii sebesului nu-i buna?

 13. HH 12.01.2017 la 21:19

  NU MULTUMIM , NU VREM SA SE TAIE CATEVA SUTE DE COPACI, SUNT DESTULE SPATII FARA VEGETATIE IN CARE S-AR PUTEA FACE ASA CEVA, CU UN ACCES MULT MAI FACIL, CU COSTURI MULT MAI REDUSE PENTRU UTILITATI, PENTRU APA, CANALIZARE, DRUMURI DE ACCES, ETC. !