Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Președintele Iohannis, de Ziua Internațională a Romilor: Trebuie să găsim soluții pentru depășirea marginalizării și pentru o mai bună integrare a acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEÎntr-un mesaj transmis vineri, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Internaționale a Romilor”, președintele Klaus Iohannis arată că atât statul roman, cât și întreaga societate, trebuie să găsească soluții pentru „depășirea marginalizării și pentru o mai bună integrare” a romilor. „În același timp, educația are o importanță fundamentală pentru împlinirea personală, materială și spirituală a celor care formează asemenea comunități”, a menționat șeful statului.

”Celebrată astăzi în întreaga lume, Ziua Internațională a Romilor este un moment festiv, un prilej de bucurie atât pentru romi, cât și pentru cei care, cunoscându-le istoria și tradițiile, apreciază contribuția lor la diversitatea culturală universală.

În această zi este potrivit să elogiem personalitățile pe care le-a dat comunitatea romă, să aducem un omagiu romilor care au pierit în cele două războaie mondiale ale secolului XX sau au fost victimele Holocaustului. Cu această ocazie se cuvine să readucem în atenție pericolul pe care continuă să-l reprezinte ignoranța, intoleranța, xenofobia și rasismul.

Ziua Internațională a Romilor reprezintă și o oportunitate pentru a privi obiectiv realitatea existenței de zi de zi a acestei etnii. Calitățile, obiceiurile și meșteșugurile prin care și-au câștigat o identitate culturală aparte nu pot să ascundă faptul că romii sunt încă discriminați și compun comunități dintre cele mai sărace și defavorizate.

Statul român, dar și societatea în ansamblul său, trebuie să găsească soluții pentru depășirea marginalizării și pentru o mai bună integrare a acestora. În același timp, educația are o importanță fundamentală pentru împlinirea personală, materială și spirituală a celor care formează asemenea comunități.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, prin eforturile autorităților și cu angajamentul și solidaritatea societății, doresc ca Ziua Internațională a Romilor să ne fie moment de inspirație și angajament”, este mesajul integral transmis de președintele Klaus Iohannis.(C.M.)

sursa: hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea