Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PNL propune creșterea salariilor primarilor și funcționarilor publici. Rezoluție adoptată de liberali, la Liga Aleșilor Locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

liga alesilor locali ai pnl06PNL a adoptat în unanimitate, vineri, 26 august, la Liga Aleșilor Locali de la Brașov, o rezoluție prin care formațiunea susține adoptarea unui Cod de integritate pentru funcțiile publice, o creștere salarială medie de 22% pentru funcționarii publici începând cu 2017 și o lege a salarizării unitare care să nu aibă la bază calcule „meschine electorale”, ci să fie bazată pe merite, profesionalism și echitate, notează evz.

Citiți și Corneliu Olar, la Liga Aleșilor Locali ai PNL: Șeful de post are salariul mai mare decât primarul unei comune

„Partidul Naţional Liberal crede în valorile profesionalismului, meritului şi echităţii şi susţine o lege a salarizării unitare bazată pe aceste valori şi nu pe calcule meschine electorale. PNL susţine adoptarea unui Cod de integritate pentru funcţiile publice, un cod general, care să se refere la toate funcţiile publice – elective sau numite, locale sau naţionale – care să privească şi regimul conflictelor de interese şi se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcţii publice”, se arată în rezoluţie.

Prin acest document, liberalii îşi asumă că vor prelua în programul de guvernare următoarele măsuri: descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, atribuţiile administraţiei locale pentru sprijinul mediului economic local, salarizarea funcţionarilor publici cu o creştere medie de 22% începând cu anul 2017, statutul aleşilor locali, Codul incompatibilităţilor, salarizarea aleşilor locali şi simplificarea procedurilor pentru creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală.

Liberalii susţin că aceste măsuri pot opri „deprofesionalizarea administraţiei publice”.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea