Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Performanţa Ighiu – Industria Galda de Jos, derby „de Alba”, cu implicaţii la promovarea în Liga a 2-a! Mihai Manea, antrenorul Performanţei: „Niciodată nu ne vom preta la jocuri de culise, vrem să câştigăm”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultimul derby „de Alba” din acest campionat în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, Performanţa Ighiu – Industria Galda de Jos, sâmbătă, 29 aprilie, este un joc cu o miză imensă în lupta pentru promovarea în eşalonul secund, vizitatorii fiind lideri cu 5 etape înaintea finalului stagional, cu două puncte avans raportat la Ripensia Timişoara şi Naţional Sebiş, clasate pe podium.

Va fi un joc cu implicaţii la vârf, al cărui rezultat este aşteptat cu sufletul la gură de pretendentele din Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Un asemenea meci, cu o asemenea încărcătură, în care sunt implicate echipe din judeţul Alba se va juca numai pe teren! Vom întâlni echipa de pe primul loc, dar vom juca să câştigăm partida pentru noi, să demonstrăm că suntem pe o pantă ascendentă„, a declarat Mihai Manea., antrenorul Performanţei Ighiu.

Industria Galda de Jos este unica echipă din seria invincibilă în retur şi are 11 etape fără eşec, iar Performanţa Ighiu a strâns 6 partide în care nu a pierdut. Raportat la finalul turului, liderul de toamnă Naţional Sebiş avea 5 puncte avans faţă de Industria, care acum se află la două „lungimi” în faţa arădenilor.

*Manea: „Nu ne pretăm la jocuri de culise!”

„Prinicipalul” Ighiului afirmă tranşant că întâlnirea cu Industria se va juca doar pe teren. „Am declarat că mi-aş dori să promoveze Industria Galda de Jos, întrucât este o echipă din judeţul Alba, dar asta nu înseamnă că o să ne dăm la o parte! Dacă vrem să facem performanţă, trebuie să ne apărăm corect şansele în fiecare meci şi categoric vrem să câştigăm cu Industria, fără să ne intereseze alte echipe. Să fie clar pentru cei care deja au început să lanseze zvonuri: cât voi fi antrenor, împreună cu conducătorii şi jucătorii mei, niciodată nu o să ne pretăm la jocuri de culise, vom juca cinstit!”, a afirmat Mihai Manea.

În acest retur, pe teren propriu, Performanţa a remizat cu CSM Şcolar Reşiţa, a învins CNS Cetate Deva, a înregistrat unicul eşec din 2017 la Timişoara, cu Ripensia şi în ultimele 5 etape dă piept cu alte două pretendente la promovare, Industria Galda, pe teren propriu şi cu Naţional Sebiş, în deplasare, în penultima rundă

Găldenii lui Paul Ciucă au învins Naţional Sebiş în derby-ul rundei anterioare, iar Performanţa Ighiu este primul oponent ce stă în calea liderului. „Personal, mi-aş dori ca cei de la Galda să rămână pe primul loc, pentru că acolo sunt băieți minunați, care, susținuți cum trebuie, pot juca în Liga 2-a, spunea Mihai Manea, antrenorul ighienilor la finalul confruntării de la Cermei, pentru www.sportarad.ro, o declaraţie elegantă, plină de sportivitate, în acel moment

Contracandidatele Industriei, speră ca Performanţa să încurce socotelile primei clasate, chiar dacă aceasta ar însemna ca Alba să-şi reducă din şansele ca în sezonul viitor să fie reprezentată la nivelul Ligii a 2-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea