Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Patronul fabricii Savini Due din Sebeș susține că ar fi fost agresat de Ștefan Bardan în cadrul unei petreceri private: plângere la Poliție pe numele fostului prefect de Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omul de afaceri italian Piersante Savini, proprietarul fabricii Savinii Due din Sebeș, susține că în week-end-ul trecut, în cadrul unei petreceri private, ar fi fost agresat de fostul prefect de Alba Ștefan Bardan, în prezent director general al S.C. Apa CTTA Alba. Savini, care susține că în urma altercației s-a ales cu degete fracturate la mâna stângă (foto), spune că este în posesia unui certificat medico-legal potrivit căruia are nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale. Omul de afaceri italian a depus și o plângere la IPJ Alba

Acesta povestește că a participat în week-end la o petrecere privată organizată la Balomir de un important om de afaceri din Sebeș, petrecere la care au fost invitați politicieni, oameni de afaceri și directori de intitușii publice, între care și domnul Ștefan Bardan. La finalul serii, Bardan s-ar fi apropiat de Savini și i-ar fi pus mai multe întrebări de genul ”mă cunoști? Știi cine sunt eu? Și dacă nu știi cine sunt de ce-și trimiți oamenii la mine?”, timp în care i-ar fi aplicat mai multe palme ”prietenești” după cap. Spiritele s-ar fi încins iar scena ar fi culminat cu agresarea investitorului italian în urma căruia acesta s-ar fi ales cu un deget rupt.

Savini spune că Bardan l-ar fi amenințat că pe viitor va avea probleme cu instituțiile publice din Alba și că îl va determina să părăsească România. Acum, omul de afaceri susșine că se simte amenințat și că se gândește serios să renunțe la planurile de afaceri programate pentru viitorul apropiat a căror valoare s-ar cifra la circa 12 milioane de euro, inclusiv la relocarea fabricii Savini Due de la Sebeș la Alba Iulia.

Contactat telefonic, directorul S.C. Apa CTTA, Ștefan Bardan, a recunoscut că a participat la o petrecere privată la care era invitat și Savini și că ar avut cu acesta un conflict, dar doar verbal. ”E adevărat că am participat la o petrecere privată la care era și domnul Savini, dar subliniez că eram acolo în calitate de persoană privată. La un moment dat m-am dus la masa domnului Savini să facem cunoștință personal având în vedere că am auzit că vrea să își mute fabrica la Alba Iulia și gândindu-mă că pe viitor vom colabora. Acesta a refuzat într-un mod foarte vehement să dea mâna cu mine, a început să se agite și să îmi adreseze înjurături. I-am răspuns cu aceeași monedă, probabil l-am înjurat și i-am vorbit urât însă nu i-am rupt niciun deget. Sunt multe persoane care au fost martore și pot spune. L-am sunat a doua zi și mi-am cerut scuze, crezând că s-a stins conflictul. Nu știu ce se ascunde în spatele acțiunii publice a domnului Savini”, a precizat Ștefan Bardan.

*Potrivit certificatului medico-legal Piersante Savini, în vârstă de 37 ani a fost victima unei agresiuni pe raza judeţului Alba, la data de 11.05.2017.

”Am constatat că:
Examinare medico-legală:
-antebrat drept 1/3 inferioara fata radiala tumefactie violacee de 2/2cm fluctuenta si dureroasa la palpare
-membrul superior sting imobilizat in atela gipsata antebrahio digitala degete IV-V

Documente medicale:
-In copia fisei UPU nr. 19071 din 12.05.2017 eliberata de Spitalul Judeţean de Urgenta Alba Iulia se consemnează:
Motivul prezentării: agresiune deget III mana stinga+durere antebrat drept.

Anamneza: pacient in virsta de 37 ani afirmativ victima unei agresiuni fizice ce a avut loc in urma cu 24 ore; la prezentarea in UPU acuza durere la nivelul degetului III mana stingă si la nivelul antebraţului drept ca urmare a loviturilor cu pumnul.

Consult ortopedic: Dg- Entorsa interfalangiana deget IV mana stingă. Contuzie forte antebrat drept cu hematom post agresiune. Recomandări:atela palmara pentru 7 zile; comprese locale cu Rivanol.

Se Stabileşte Dg: Afirmativ agresiune. Entorsa interfalangiana deget IV mana stingă. Contuzie forte antebrat drept cu hematom.

CONCLUZII:

1. Coroborind examinarea medico-legala cu documentele medicale puse la dispoziţie reiese ca numitul Savini Piersante prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 11.05.2017 prin lovire cu corp dur si mişcare fortata in articulaţia interfalangiana.

2. Necesită 8-9 zile îngrijiri medicale”, se arată în documentul înregistrat la Serviciul de Medicină Legală Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea