Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Paradă militară spectaculoasă de 1 Decembrie 2016 la Alba Iulia. Transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale vor defila în Capitala Marii Uniri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia va avea în 1 Decembrie 2016 o paradă militară spectaculoasă cu transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale, care vor defila pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 în fața românilor care vin să sărbătorească aici 98 de ani de la Marea Unire.

parada militara 1 decembrie 2015 alba iulia02Colonelul Marcel Domșa, comandantul Garnizoanei Alba Iulia și al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, a declarat că parada din acest an va fi asemănătoare cu cea de anul trecut când, în acorduri de fanfară, au defilat peste 1.200 de cadre militare, un convoi de transportoare blindate, tunuri, mașini și luptă și autospeciale. Nu se știe, deocamdată, din câți militari va fi format dispozitivul de defilare în acest an, însă vor fi reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informații și Poliției Locale. Totodată, ca în fiecare an, și Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia va participa cu două plutoane.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Anul trecut Alba Iulia a avut cea mai spectaculoasă paradă din ultimii ani, spațiul aerian fiind survolat inclusiv de un elicopter. Anul acesta nu va fi paradă aeriană.

Parada va începe la ora 13.00 și va dura circa 60 de minute, urmând să se organizeze, la fel ca anul trecut, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 și împrejurimi.

Manifestările Zilei de 1 Decembrie vor începe la ora 9.00, cu program solemn, ceremonii militare de depunere de coroane și jerbe de flori la Statuia lui Ion I.C. Brătianu / Statuia lui Iuliu Maniu / Statuile Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria / Statuia lui Mihai Viteazul. Parada se organiza după un Te-Deum la Catedrala Încoronării.

Și în acest an, Divizia 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca va participa la parada de la Alba Iulia. Prima ședință de coordonare comandată de reprezentantul Diviziei a avut loc luni la Instituția Prefectului Alba.

Citiți și Programul complet al manifestărilor de 1 Decembrie 2016 – Ziua Națională a României la Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea