Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Papa Francisc invitat să vină, anul viitor, pe Câmpia Libertății la Blaj. Invitația oficială a fost adresată de către Cardinalul Lucian, în numele Sinodului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Papa Francisc a fost invitat, oficial, de către Cardinalul Lucian să vină, în cursul anului viitor la Blaj, centrul greco-catolicismului din România.

„Există o invitație adresată de către Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, deci o invitație oficială, nu doar în nume personal, ci și în numele Sinodului, adică al tuturor episcopilor, de a veni la Blaj. Ar avea o relevanță în primul rând pentru faptul că data trecută, la precedenta vizită a unui pontif în România, nu s-a putut realiza o astfel de vizită”, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, pentru Agerpres, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, Claudiu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În plus, a menționat episcopul, se împlinesc și 100 de ani de la Marea Unire.

„Anul viitor, sperăm să avem și o slujbă de beatificare a celor șapte episcopi martiri și sperăm, de asemenea, din tot sufletul ca Papa Francisc să celebreze acest moment. Ne-am bucura să fie la Blaj, pe Câmpia Libertății. Sigur, asta e dorința noastră, ne rugăm pentru asta și sperăm din tot sufletul”, a afirmat Episcopul Claudiu.

Săptămâna trecută, Arhiepiscopul Romano-Catolic de București, Ioan Robu, s-a declarat optimist în ceea ce privește vizita Suveranului Pontif în cursul anului viitor, în România, moment ce ar putea coincide cu evenimentul de beatificare a șapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice din țara noastră care au murit în închisorile comuniste.

Cei șapte episcopi martiri sunt Valeriu Traian Frențiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie și Tit Liviu Chinezu.

Prima vizită a unui Papă în România a fost în mai 1999. Atunci Papa Ioan Paul al II-lea a efectuat, pentru prima oară, o vizită în România, o țară majoritar creștin-ortodoxă.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea