Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Municipiul Alba Iulia a rămas fără FARMACIE non-stop. În întreg județul Alba mai există, în prezent, doar o singură unitate de profil deschisă pe timp de noapte, la Aiud

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

farmacia remedia alba iuliaNicio farmacie nu mai este deschisă pe timp de noapte în municipiul Alba Iulia. Situația a apărut în urmă cu aproximativ o lună de zile, când singura farmacie care lucra non-stop, Remedia din centrul orașului, a anunțat că renunță la programul nocturn. Astfel locuitorii urbei care au nevoie de medicamente în miez de noapte sunt nevoiți fie să apeleze la camera de gardă, asta doar în cazul în care este o urgență medicală,  fie să rabde cu durerea până dimineața. În județul Alba mai există doar o singură farmacie cu program non-stop, la Aiud.

 În data de 5 aprilie 2016, Casa de Asigurări de Sănătate Alba a fost notificată cu privire la faptul că  farmacia non-stop Remedia ”Izvorul Tămăduirii” din Alba Iulia, situată în centrul municipiului, la parterul blocului 280, își limitează programul și va funcționa doar în intervalul orar 6.00 – 24.00.

Decizia luată de conducerea lanțului de farmacii a lăsat practic cetățenii municipiului reședință de județ în situația imposibilă ca, în caz de urgență, noaptea, care nu e în categoria ”urgență medicală„  să nu aibă unde să apeleze pentru un banal calmant.

Cu această situație se confruntă aproape toți locuitorii județului Alba. Potrivit reprezentanților Colegiului Farmaciștilor Alba, în întreg județul, din cele 74 de farmacii aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba, doar una singură, Remedia ”Sf. Matei” din Aiud, mai ține acum porțile deschise pentru cei care au nevoie de medicamente noaptea.

Deocamdată, așa după cum ne-au declarat reprezentanții Colegiului Farmaciștilor, nicio altă farmacie din Alba nu și-a anunțat intenția de a funcționa de gardă, astfel că locuitorii județului nu au decât să spere că, după lăsarea nopții, nu-i vor încerca dureri sau boli care presupun un tratament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea